gratis daten voor singles

Facebook voorspelt jouw liefdesleven

De sociaalnetwerksite kan op basis van de interactie tussen jou en diegene waar je verliefd op bent, voorspellen of jullie een relatie gaan beginnen. Dat blijkt uit gegeven die Facebook heeft vrijgegeven.

Analyseren van posts

Facebook gebruikte anoniem verzamelde data en analyseerde het gemiddelde aantal posts op de tijdlijn tussen twee mensen voor ze hun status van ‘single’ naar ‘in een relatie’ veranderden. De analisten keken naar de 100 posts voor de verandering van status. Daaruit bleek dat er een trage maar kleine toename van het aantal posts is tussen het toekomstige koppel.

Woordgebruik

Vanaf de eerste dag van hun relatie stabiliseren de posts. Dit komt volgens de onderzoekers door het feit dat de verliefde partners meer tijd samen wil doorbrengen. De hofmakerij is achter de rug en de online interacties maken dan plaats voor echte ontmoetingen. De onderzoekers bestudeerden ook het aantal woorden die in verband worden gebracht met positieve emoties zoals liefde en geluk. Die werden dan vergeleken met negatieve woorden zoals haat en pijn. Het aantal positieve woorden steeg aanzienlijk de eerste dagen van een recent bevestigde relatie.

Troost

Als laatste bleek ook dat wanneer een status naar single werd veranderd, het aantal interacties met andere gebruikers met 225 procent steeg. Het gaat dan om troostende woorden van familieleden en vrienden in de vorm van privéberichtjes, commentaren en tijdlijnposts.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.