daten december coach

Facebook beste website voor het vinden van een date

Facebook is de meest populaire website voor mensen die op zoek zijn naar een date. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

De website is zelfs populairder dan speciale datingwebsites, waar vaak lidmaatschapsgeld voor moet worden betaald. Dat blijkt uit een onderzoek onder vijftienhonderd mensen tussen achttien en dertig jaar oud in negen landen, zo meldt Daily Mail.

Ook Twitter en MySpace zijn populaire ontmoetingsplekken voor vrijgezellen, zo blijkt uit het onderzoek dat werd gehouden in Indonesië, de Filipijnen, Vietnam, Kenia, Nigeria, Mexico, Zuid-Afrika, India en Brazilië. Afspraakjes maken via internet is het populairst in Vietnam, waar 67 procent van de ondervraagden wel eens uit is geweest met iemand die hij of zij via een website had leren kennen. In Brazilië heeft slechts een kwart van de ondervraagden dat wel eens gedaan.

Eerlijk

De ondervraagden geven de voorkeur aan de sociale media, omdat ze denken dat mensen er eerlijker zijn dan op speciale datingwebsites. Daarnaast vinden ze het leuk dat er zoveel verschillende mensen een profiel op de websites hebben.

Mensen worden vaak opgelicht op datingwebsites. De schade voor de slachtoffers bedraagt wereldwijd jaarlijks bijna 30 miljoen euro, zo blijkt uit een onderzoek van Get Safe Online.

Alleen al in Groot-Brittannië werden in 2013 meer dan 2.800 mensen opgelicht. Gemiddeld zijn de slachtoffers zo’n 10.665 euro kwijt, maar een slachtoffer werd voor ruim een miljoen euro opgelicht.  Meer dan de helft van Britse slachtoffers is tussen de 40 en 59 jaar oud. Ruim 63 procent is vrouw. De daders komen voornamelijk uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Nigeria, Ghana en Rusland.

Bron: Nu

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.