daten december coach

Facebook beste website voor het vinden van een date

Facebook is de meest populaire website voor mensen die op zoek zijn naar een date. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

De website is zelfs populairder dan speciale datingwebsites, waar vaak lidmaatschapsgeld voor moet worden betaald. Dat blijkt uit een onderzoek onder vijftienhonderd mensen tussen achttien en dertig jaar oud in negen landen, zo meldt Daily Mail.

Ook Twitter en MySpace zijn populaire ontmoetingsplekken voor vrijgezellen, zo blijkt uit het onderzoek dat werd gehouden in Indonesië, de Filipijnen, Vietnam, Kenia, Nigeria, Mexico, Zuid-Afrika, India en Brazilië. Afspraakjes maken via internet is het populairst in Vietnam, waar 67 procent van de ondervraagden wel eens uit is geweest met iemand die hij of zij via een website had leren kennen. In Brazilië heeft slechts een kwart van de ondervraagden dat wel eens gedaan.

Eerlijk

De ondervraagden geven de voorkeur aan de sociale media, omdat ze denken dat mensen er eerlijker zijn dan op speciale datingwebsites. Daarnaast vinden ze het leuk dat er zoveel verschillende mensen een profiel op de websites hebben.

Mensen worden vaak opgelicht op datingwebsites. De schade voor de slachtoffers bedraagt wereldwijd jaarlijks bijna 30 miljoen euro, zo blijkt uit een onderzoek van Get Safe Online.

Alleen al in Groot-Brittannië werden in 2013 meer dan 2.800 mensen opgelicht. Gemiddeld zijn de slachtoffers zo’n 10.665 euro kwijt, maar een slachtoffer werd voor ruim een miljoen euro opgelicht.  Meer dan de helft van Britse slachtoffers is tussen de 40 en 59 jaar oud. Ruim 63 procent is vrouw. De daders komen voornamelijk uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Nigeria, Ghana en Rusland.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam