face tot face
4 October 2016

Face to Face

In het nieuwe EO-programma Face to Face zetten mensen met een vastgelopen relatie een eerste stap richting herstel. De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen. “Het is ontroerend om te zien wat er gebeurt als mensen stoppen met praten en elkaar écht gaan aankijken,” zegt Bert. Ook zo benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Ik wel.

Face to Face

Bert van Leeuwen, bekend van Het Familiediner, heeft zich vooraf zeker afgevraagd hoe hij dat moest doen, een programma maken met mensen die niks mogen zeggen. Achteraf zegt hij dat het heel bijzonder is te zien hoe iets open kan breken door alleen maar naar elkaar te moeten kijken Face to Face. Deze manier van spreken kan mensen echt verder helpen.

Zonder te vluchten in woorden

In elke aflevering bezoekt Bert vrienden, liefdespartners en familieleden met een vastgelopen relatie. Hij gaat in gesprek met de deelnemers. Hij vraagt wat er gebeurd is waardoor de spanning zo hoog is opgelopen? Het blijkt dat als beide personen bereid zijn om écht contact met elkaar te maken, elkaar écht aan te kijken, zonder weg te vluchten voor de emotie, zonder te vluchten in woorden, dat er iets bijzonders gebeurt. Onder leiding van Bert van Leeuwen zetten de twee een eerste stap op weg naar herstel. Ze kijken elkaar tien minuten lang recht in de ogen zonder daarbij te spreken.

Emoties niet langer verstopt

Met een face-to-face confrontatie kan een diepgeworteld conflict worden doorbroken. Door elkaar lang aan te blijven kijken komen er allerlei emoties naar boven die je niet langer meer voor jezelf en de ander kunt verstoppen. Het is het begin van een bijzonder proces. Tijdens de ‘face-to-facesessies’ helpt psychologe Barbara Nanninga de processen en emoties te duiden. Zij heeft haar sporen onder andere verdiend met programma’s als Help Mijn Man Heeft een Hobby, Diagnose Gezocht en Mijn Leven in Puin.

Relatie een tweede kans?

In één van de afleveringen zien we Nicole en haar ooit zo dierbare vriendin Yvonne. Na een heftige ruzie gaf Yvonne twee jaar geleden aan het contact te willen verbreken. Sindsdien hebben ze elkaar niet meer gezien of gesproken. Nicole mist haar vriendin. Zal een face-to-face gesprek hen helpen om hun vriendschap een tweede kans te geven? Ook zien we Jacqueline en haar vader Kees. Zij wil niets liever dan de band met haar vader herstellen. Ze leed aan een eetstoornis en na een jarenlange periode van ruzie en verdriet is de ooit zo hechte vader-dochterband nooit meer zo geworden als toen. Lukt het hen om met een face-to-face-ontmoeting dichter bij elkaar te komen en de zwarte periode achter hen te laten?

Vanaf woensdag 5 oktober, 22.10 uur op NPO 1

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Jarig tijdens Covid-19? Zo kun je het toch leuk maken!

In plaats van je verjaardag met een grote groep thuis te...

Zo ga je van vriendschap naar relatie

Ben je al jaren bevriend met iemand, maar voel je stiekem...

Bemiddelingsbureau introduceert aanpak om eenzaamheid onder jongvolwassenen aan te pakken

Het is algemeen bekend dat één op de drie jongvolwassenen zich...

Wat is een frenemy en hoe herken je haar?

en frenemy is iemand die zich voordoet als een vriendin, maar...

Datingsite e-Matching komt met videochat voor first dates

Face-to-face afspreken zit er voorlopig nog niet in, daarom heeft datingsite...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie