Scheiden

Facbook ingezet als bewijs bij scheiding

We doen het vrijwel allemaal, veel delen op onze sociale media kanalen zoals Facebook. En die gegevens worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt tijdens een scheiding zo blijkt uit nieuwe cijfers. Maar liefst in 1 op de 3 echtscheidingen wordt Facebook als bewijs ingezet.

Informatie

Dit zeg een advocatenbureau uit Leeds. In 66 van de 200 zaken die ze hebben behandeld werd Facebook als bewijs gebruikt. “Sociale media geven een enorme inkijk in ons leven. Dingen die we plaatsen zoals foto’s maar ook berichten waarin we worden vernoemd. Het geeft een schat aan informatie die in de rechtbank gebruikt kan worden tijdens een scheiding”, aldus Lyn Ayrton van Lake Legal.

Ex & partner

Mensen gebruiken Facebook geregeld om opnieuw in contact te komen met een ex of soms komt zo boven water dat er werd gelogen over de financiële situatie. “Als een partner verwijst naar een bonus, nieuwe baan of plannen voor een vakantie, kan het erop wijzen dat ze niet de waarheid spraken over hun financiële toestand. Het trekt de geloofwaardigheid toch zeker in twijfel.

Scheiding & nieuwe liefde

“We hebben ook al eens meegemaakt dat iemand zei dat er geen nieuwe liefde in het spel was en dan zag je op Facebook een uitnodiging voor een housewarming van haar met haar nieuwe vriend. Dat had waarschijnlijk ook wel op een andere manier aan het licht gekomen, maar het is wel duidelijk dat je niets op Facebook moet posten als je niet eerlijk bent”. Denk je er zelf over om te gaan scheiden of lig je in een scheiding? Denk dan even goed na wat je allemaal op Facebook zet.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!