Scheiden

Facbook ingezet als bewijs bij scheiding

We doen het vrijwel allemaal, veel delen op onze sociale media kanalen zoals Facebook. En die gegevens worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt tijdens een scheiding zo blijkt uit nieuwe cijfers. Maar liefst in 1 op de 3 echtscheidingen wordt Facebook als bewijs ingezet.

Informatie

Dit zeg een advocatenbureau uit Leeds. In 66 van de 200 zaken die ze hebben behandeld werd Facebook als bewijs gebruikt. “Sociale media geven een enorme inkijk in ons leven. Dingen die we plaatsen zoals foto’s maar ook berichten waarin we worden vernoemd. Het geeft een schat aan informatie die in de rechtbank gebruikt kan worden tijdens een scheiding”, aldus Lyn Ayrton van Lake Legal.

Ex & partner

Mensen gebruiken Facebook geregeld om opnieuw in contact te komen met een ex of soms komt zo boven water dat er werd gelogen over de financiële situatie. “Als een partner verwijst naar een bonus, nieuwe baan of plannen voor een vakantie, kan het erop wijzen dat ze niet de waarheid spraken over hun financiële toestand. Het trekt de geloofwaardigheid toch zeker in twijfel.

Scheiding & nieuwe liefde

“We hebben ook al eens meegemaakt dat iemand zei dat er geen nieuwe liefde in het spel was en dan zag je op Facebook een uitnodiging voor een housewarming van haar met haar nieuwe vriend. Dat had waarschijnlijk ook wel op een andere manier aan het licht gekomen, maar het is wel duidelijk dat je niets op Facebook moet posten als je niet eerlijk bent”. Denk je er zelf over om te gaan scheiden of lig je in een scheiding? Denk dan even goed na wat je allemaal op Facebook zet.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?