Fabels over ontrouw

Ontrouw is iets waar vooral buitenstaanders vaak een oordeel of mening over hebben. Ik zag onderstaand lijstje met fabels voorbij komen en vond er veel in terug richting mezelf. Waar is waar en hoe kijk je tegen zaken aan, dat zijn twee verschillende werelden.

Ontrouw? Trouw aan je zelf

Het woord ontrouw vind ik al een moeilijke term. Wat is ontrouw, aan wie ben je ontrouw? Je bent toch van je zelf. Dus je bent vaak juist trouw aan jezelf. Ik wil hiermee geen vrijbrief weggeven voor alle mannen en vrouwen, die dan weer hier en dan weer daar alleen aan zich zelf denken. Maar zo werkt het ook meestal niet, daar ben ik van overtuigd.

Vreemdgangers

Uit een enquête van Second Love kwam één dezer dagen een hoog percentage vreemdgangers naar voren in verband met komende WK in Brazilië. Daar heb ik wel mijn twijfels bij. Ik kan me voorstellen dat wanneer je al geregeld op zo’n site aan het rondneuzen bent, je dan veel meer voornemens bent vreemd te gaan, dan wanneer je gemiddeld huisje-boompje-beestje gelukkig bent.

Fabels over ontrouw

Scott Haltzman is auteur van ‘The Secrets of Surviving Infidelity’, oftewel ‘De geheimen over hoe je ontrouw overleeft’. Hij wil de volgende 10 fabels graag uit de wereld hebben. Ik geef tevens mijn onderbouwing erbij.

1. Ontrouw draait alleen om seks

In de realiteit ontstaan veel affaires vanuit de noodzaak aan een meer emotionele verbintenis. Soms gaat het niet verder dan deze verbintenis, al leidt het gevoel van emotionele verbondenheid in veel gevallen wel tot intimiteit.

Wanneer je partner meer intimiteit kan hebben met een ander dan met jou, dan is dat het teken aan de wand.

2. Wie bedriegt is actief op zoek naar een affaire

Het overvalt mensen juist vaak. Ze zijn er absoluut niet naar op zoek. Vaak begint een affaire met een vriendschap die onbewust intiemer wordt en uiteindelijk uitmondt in seks.

Het is niet voor niets dan collega’s iets met elkaar krijgen, dat groeit vaak omdat je elkaar meer ziet dan je partner thuis. Je collega krijgt langzamerhand meer overlap met jouw dagelijkse gang van zaken dan het thuisfront.

3. Zij / hij moet jonger of knapper zijn

In films is de minnares altijd jonger en de minnaar knapper, maar in werkelijkheid is dit niet het geval. Aantrekkingskracht zit op jonge leeftijd mogelijk meer in uiterlijk, maar in de loop der jaren, ga je meer prijs stellen op innerlijk en karaktertrekken.

4. Affaires zijn het bewijs dat je niet gelukkig bent

Uit cijfers blijkt dat de meeste mensen met een affaire helemaal niet van plan zijn hun partner te verlaten. 56% van de mannen en 34% van de vrouwen is (zeer) gelukkig in hun relatie of huwelijk.

Het idee dat er maar 1 persoon is waar je mee matcht, daarin heb ik geen geloof. Dus gelukkig zijn in je huwelijk maar ook anderen toelaten in je leven, is voor mij een mogelijkheid.

5. Zonder seks is er geen sprake van een affaire

Een emotionele band met iemand anders dan je partner delen kan voor jou geen ontrouw zijn, maar de partner wel zo voelen. Wat zou jij ervan vinden als je partner een halve nacht wakker zou liggen en achter jouw rug om intieme gedachten zou delen met een ander?

Juist alleen seks met iemand zonder gevoel, is veel minder bedreigend, dan wanneer je gevoelens en momenten van vertrouwen met een ander gaat beleven. Zonder seks zou ik het ook als affaire betitelen.

6. Een affaire is het einde van je huwelijk

Als je erachter komt dat je partner een affaire heeft is vaak de eerste gedachte die in je opkomt dat het huwelijk over is. Meer dan de helft van de huwelijken overleeft echter een affaire. Veel stellen komen er zelfs sterker uit.

Het is vaak het moment om te beseffen dat je meer aan je huwelijk moet gaan werken, wanneer je dat niet door je vingers wilt laten glippen.

7. Als je bij elkaar blijft wordt het niks meer

In de praktijk gebeurt het wel dat mensen bij elkaar blijven.  Zeker wel. Maar aangezien het mensen eigen is om alleen negatieve verhalen rond te bazuinen worden positieve verhalen vaak verzwegen.

8. Affaires draaien nooit puur om seks

Er zijn wel degelijk mensen die niet tevreden zijn over hun seksleven en alleen om die reden een affaire met een derde beginnen. Ik kan me daar zelf niet veel bij voorstellen, want het is toch de combinatie seks en gevoel wat maakt dat je echt blij bent.

9. Eens ontrouw, altijd ontrouw

Ja en nee. Er zijn mensen die de ene na de andere affaire hebben, maar bij het overgrote deel blijft het bij 1x naast de pot pissen. Het is vaak het moment om te merken dat je niet meer happy bent in je huwelijk. Maar ik kan me voorstellen dat je ogen erdoor geopend worden en je weer gaat zien wat je eigenlijk wel hebt. Mogelijk dat je weer volop kunt gaan voor je huwelijk.

10. Affaires zijn het gevolg van een probleem

In iedere relatie is wel iets mis, maar een affaire mag daar niet mee verdedigd worden. Als paren niet weten hoe ze hun problemen op moeten lossen, zijn er echt effectievere methodes dan overspel. Probleem? Eigenlijk is er geen groot probleem. Als voorbeeld kan het niet genoeg krijgen van aandacht binnen je huidige huwelijk  ongemerkt het beginnende probleem zijn. Als je juist op dat moment, terwijl je best happy bent, met iemand in contact komt, die meer een luisterend oor voor jou heeft, dan kun je achteraf toch bedenken dat er toch een gemis was. En dan is dat gemis ooit het probleem geweest.

Bron: Singlessite

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.