introvert beter dan extravert?
27 June 2017

Extravert is beter dan introvert?

In omgang met mensen heb je te maken met introverte en extroverte personen. Extraverten beoordelen het gedrag van de introverten vaak als negatief. Waarom? Omdat de manier waarop extraverten werken zo anders is. Anders hoeft niet verkeerd te zijn. Misverstanden alom.

Extravert is beter dan introvert?

Zijn extraverten beter dan introverten? Dat kun je niet zeggen. Dat introverten vaak wat ingetogener zijn, is zo, maar dat ze niet komen waar ze uiteindelijk willen zijn, dat geloof ik niet. Als we nu eens onze vooroordelen over elkaar laten varen, dan wordt het aantal misverstanden ook drastische minder.

1. Introverten houden niet van praten

Wanneer introverten ergens enthousiast over zijn, vinden ze het heerlijk om te praten. Praten om enkel aan het woord te zijn, daar zijn ze niet zo van. Hebben in gesprek even tijd nodig om te verwerken wat de ander zei, daarom lijken ze wat meer terughoudend.

2. Introverten zijn verlegen

Introvert en verlegen zijn geen synoniemen. Zelfvertrouwen in sociale situaties is net zo random af- of aanwezig bij extraverten.

3. Introverten werken niet graag samen

Voor introverten geldt dat zij pas praten als ze nagedacht hebben.  Informatie wordt verkregen tijdens een overleg, maar het echte denken en ontwikkelen van ideeën doen ze alleen. Extraverten krijgen juist energie in overleg met elkaar, het vormt hun denken en zo ontwikkelen ze ideeën. Ze denken door te praten.

4. Introverten houden niet van aandacht

In het middelpunt van belangstelling staan, dat zoeken introverten niet op, dat klopt. Een compliment krijgen over inhoudelijke zaken weten ze zeker wel te waarderen. Als het nodig is om aandacht te genereren voor het werk, dan zijn ze bereid dit te leren.

5. Introverten zijn zwaar op de hand

Introverten verkiezen gesprekken over de wezenlijke dingen van het leven boven niets zeggende, minder serieus ogende onderwerpen. Niet dat ze niet van een lolletjes houden. Ze steken graag tijd in leren, wat misschien suf lijkt.

6. Introverten zijn saai

Introverten doen mogelijk iets minder mee aan activiteiten, maar dat wil niet meteen zeggen dat je dan saai bent.  Bij introverten gaat het meer om de diepgang, dan op de hoeveelheid.  Ze beleven alles heel intens.

 7. Introverten zijn incompetent en niet sociaal

Omdat je niet als eerste je mening laat horen, wil dat nog niet zeggen dat je geen mening hebt. De mening die ze wel degelijk hebben, is vaak juist goed doordacht en onderbouwd. Daarom zijn ze soms ook wat meer in gedachten. Ze kunnen zich juist goed inleven in anderen. Belangstelling hebben voor anderen kost hen geen moeite.  Ze zijn betrokken en vol belangstelling.

#8. Introvert kan extravert worden

Introvert en extravert heeft te maken met waar je energie van krijgt. Introverten krijgen dat van op zichzelf zijn, van hun eigen gedachten en ideeën. Extraverten krijgen energie van hun omgang met andere mensen. Zo word je geboren. Het is iets wat je hele leven bij je blijft.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nederlandse vakantiegangers hebben maar weinig avontuurlijks in zich

Backpacken door verre oorden om zo veel mogelijk landen aan te...

De beste keus voor een eerste date

Je bent al een tijd met iemand aan het praten, mailen,...

Met deze lichaamstaal maak je een goede eerste indruk

Wat als je nu verbaal niet zo sterk in je schoenen...

Daten met introverte mensen: tips

Wat moet je onthouden als je een relatie hebt met iemand...

Zo herken je mensen die minder aardig zijn dan ze zich voordoen

Heb je ooit het gevoel gekregen dat iemand met wie je...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie