partneralimentatie

Ex(it)

Gisteravond hoorde ik Sylvie Meis, ex van der Vaart, in RTL Boulevard vertellen over haar scheiding. Ze was trots om haar meisjesnaam Meis (hoe toepasselijk) weer te dragen en liet weten dat een publiekelijke breuk vele malen erger is dan eentje die niet door alle media in binnen en buitenland wordt uitgemeten.

Hoezo? Kan ze die vergelijking maken dan? Het openhartige interview werd overigens handig getimed met de lancering van haar nieuwe lingerie collectie. Hoe oprecht je ook in de camera kijkt, je ex en voormalig beste vriendin alle geluk van de wereld gunt met hun liefdesbaby, het komt niet echt geloofwaardig over. Ik zag een handige pr stunt plus gewenste imago boost van iemand die graag bewonderd wil worden om haar ongelofelijke kracht en schoonheid. Dat neemt niet weg dat ik met haar te doen heb. Een scheiding is voor niemand leuk, ook voor Sylvie Meis niet.

Publiekelijk versus iets minder publiekelijk scheiden dus. Is het één daadwerkelijk erger dan het ander? Ook wij gewonere stervelingen gaan door een diep dal gaan als we een scheiding voor onze kiezen krijgen. Ook wij hebben last van nieuwsgierige ogen, ongepaste vragen of ongemakkelijke situaties richting vrienden, collega’s, klanten of buren. Ook wij hebben kinderen die de dupe worden van een nieuwe vlam aan papa’s of mama’s zijde en dito liefdesbaby’s. Goed, ons leven wordt niet uitgemeten in de kranten en op tv, maar we plukken ook niet de vruchten van een publiekelijk bestaan. Waar Sylvie haar juridische team inzet om de roddel en achterklap van ex-vriendin Sabia te bestrijden, moeten wij het doen met één advocaat waarvan we dan maar hopen dat die kennis van zaken heeft. Om nog maar te zwijgen over de buikpijn die je krijgt van de rekeningen die op de mat ploffen. Nee, niet publiekelijk scheiden is ook echt niet alles.

Dat de stof moet neerdalen, ze de deur bij Rafael niet platloopt lijkt me na 8 maanden een understatement. De meeste mensen hebben iets meer tijd nodig om weer op goede voet met hun ex te komen. Als dat al lukt. Nee, het voornaamste verschil tussen publiekelijk en niet publiekelijk scheiden zit ‘m niet in de betrokkenen volwassenen, maar in de eventuele kinderen. Haar zoontje kan over een aantal jaren alle gore, nare en pikante details over de scheiding van zijn ouders op internet teruglezen. Daar hoeven wij gewone stervelingen ons niet druk om te maken. En dat maakt dat ik ondanks het hoge nepgehalte van het interview toch diep respect kan opbrengen voor Sylvie Meis. Uit haar mond geen kwaad woord over de nare streken van Rafael of de diepe minachting die ze moet voelen voor ex-vriendin Sabia. Zoonlief zal later geen beeld of tekstmateriaal kunnen terugvinden waarin zijn mama keihard terugslaat. En daarmee heeft ze bij hem altijd een streepje voor.

Monique, redactie Singlessite.nl

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.