partneralimentatie

Ex(it)

Gisteravond hoorde ik Sylvie Meis, ex van der Vaart, in RTL Boulevard vertellen over haar scheiding. Ze was trots om haar meisjesnaam Meis (hoe toepasselijk) weer te dragen en liet weten dat een publiekelijke breuk vele malen erger is dan eentje die niet door alle media in binnen en buitenland wordt uitgemeten.

Hoezo? Kan ze die vergelijking maken dan? Het openhartige interview werd overigens handig getimed met de lancering van haar nieuwe lingerie collectie. Hoe oprecht je ook in de camera kijkt, je ex en voormalig beste vriendin alle geluk van de wereld gunt met hun liefdesbaby, het komt niet echt geloofwaardig over. Ik zag een handige pr stunt plus gewenste imago boost van iemand die graag bewonderd wil worden om haar ongelofelijke kracht en schoonheid. Dat neemt niet weg dat ik met haar te doen heb. Een scheiding is voor niemand leuk, ook voor Sylvie Meis niet.

Publiekelijk versus iets minder publiekelijk scheiden dus. Is het één daadwerkelijk erger dan het ander? Ook wij gewonere stervelingen gaan door een diep dal gaan als we een scheiding voor onze kiezen krijgen. Ook wij hebben last van nieuwsgierige ogen, ongepaste vragen of ongemakkelijke situaties richting vrienden, collega’s, klanten of buren. Ook wij hebben kinderen die de dupe worden van een nieuwe vlam aan papa’s of mama’s zijde en dito liefdesbaby’s. Goed, ons leven wordt niet uitgemeten in de kranten en op tv, maar we plukken ook niet de vruchten van een publiekelijk bestaan. Waar Sylvie haar juridische team inzet om de roddel en achterklap van ex-vriendin Sabia te bestrijden, moeten wij het doen met één advocaat waarvan we dan maar hopen dat die kennis van zaken heeft. Om nog maar te zwijgen over de buikpijn die je krijgt van de rekeningen die op de mat ploffen. Nee, niet publiekelijk scheiden is ook echt niet alles.

Dat de stof moet neerdalen, ze de deur bij Rafael niet platloopt lijkt me na 8 maanden een understatement. De meeste mensen hebben iets meer tijd nodig om weer op goede voet met hun ex te komen. Als dat al lukt. Nee, het voornaamste verschil tussen publiekelijk en niet publiekelijk scheiden zit ‘m niet in de betrokkenen volwassenen, maar in de eventuele kinderen. Haar zoontje kan over een aantal jaren alle gore, nare en pikante details over de scheiding van zijn ouders op internet teruglezen. Daar hoeven wij gewone stervelingen ons niet druk om te maken. En dat maakt dat ik ondanks het hoge nepgehalte van het interview toch diep respect kan opbrengen voor Sylvie Meis. Uit haar mond geen kwaad woord over de nare streken van Rafael of de diepe minachting die ze moet voelen voor ex-vriendin Sabia. Zoonlief zal later geen beeld of tekstmateriaal kunnen terugvinden waarin zijn mama keihard terugslaat. En daarmee heeft ze bij hem altijd een streepje voor.

Monique, redactie Singlessite.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.