Het is einde oefening voor de sexy de Coca Cola Light man. Het bedrijf maakte recent bekend dat ze haar marketingstrategie voor de Cola-producten volledig omgooit. Vanaf nu zal er voor alle varianten cola tegelijk reclame worden gemaakt. Met andere woorden: de Coca Cola Light Man is exit. Voor alle smachtende, zuchtende dames die nu een traantje wegpinken; geniet er nog even van!

11.30 Hunk Time

Al sinds 1994 weten vrouwen dat het zo rond 11.30 uur tijd is voor een Cola Light-pauze. In dat jaar verscheen immers de eerste hunk op het scherm: een zekere Lucky Vanos mocht zijn shirt uittrekken en een ferme teug uit het blikje nemen. Een historisch moment: de man werd ineens het lustobject, de vrouw de ‘voyeur’. De kledingkeuze van de dames mag dan intussen achterhaald zijn; topless mannen zijn van alle tijden. Geen enkele reden dus om niet nog eens van de eerste Cola Light man te genieten ladies…

In de lift

Het reclamefilmpje sloeg in als een bom. Vrouwen van alle leeftijden zaten ineens alert voor de buis als de Coca Cola reclame voorbij kwam. Het frisdrankbedrijf rook succes en breide een aantal gevolgen aan de reclame. Onder andere deze variant, met een liftmonteur in plaats van een stratenmaker..

Amen!

Lekker stout, zo kan je de Cola Light-reclames wel omschrijven. Al waren sommige iets té pikant. Dit priester-op-het-strand-filmpje was voor velen (waaronder de Katholieke Kerk) een stap te ver. Persoonlijk denken wij dat zulke priesters het aantal bezoekers in de kerk weer zou doen stijgen… maar vooruit. Wij zijn wij.

Marc Jacobs

In 2013 blies Cola Light 30 kaarsjes uit (in Europa dan toch). Voor de gelegenheid werd ontwerper Marc Jacobs gevraagd om de verpakking een make-over te geven. Hij mocht meteen ook meespelen in zijn eigen reclamefilmpje. Waarom hij daar een kilt in draagt, is ons nog steeds een raadsel (al hoor je ons niet klagen).

I Just Wanna Make Love…

En tot slot: de Cola Light Man die ons altijd zal bijblijven: Andrew Cooper. De vader van twee uit London mocht in 2013 Cola Light nieuw leven inblazen. Zoals bij de eerste reclame werd zijn sixpack in beeld gebracht op de tonen van Etta James’ I Just Wanna Make Love To You. Zucht.