hipster of yuccie

Exit hipsters, welkom yuccies

Het zat er aan te komen hè dat hipsters niet langer hipperdepip waren. Wel het einde van het hipstertijdperk lijkt warempel echt in zicht. Baarden zijn verdeden tijd, met dikke brilmoturen loop je echt voor schut en je fiets aan een muur omhoog takelen hoeft ook niet meer. Het is tijd voor iets nieuws. Exit hipster, welkom Yuccie!

Yuccies trend

Er is dus een nieuwe trend. De yuccie blijkt een kruising te zijn van een hipster en, je raadt het al, yuppie en het betekent Young Urban Creatives. Dit zijn hoogopgeleide jonge mensen die in de stad wonen en net als de yuppie bakken met geld willen verdienen. Allen dan wel zoals de standaard hipsters dit doen. Alles kan, niks moet en dat is ook hun motto. Wat dat betreft weinig creatief, maar vooruit. De yuccie maakt jacht op een koophuis en uiteraard een bloeiende carrière, maar wel bij voorkeur in de creatieve sector.

Minder herkenbaar dan hipsters

Daar komt nog bij dat yuccies bekend om hun cynisme, wat in de omgang met anderen nogal arrogant overkomt. Qua uiterlijkheden zijn ze iets minder makkelijke te herkennen dan de hipsters. Ze dragen geen baard (scheelt wel behoorlijk in de hygiëne), hebben wel tatoeages, maar die verstoppen ze doorgaans onder hun kleding en ze dragen vooral dure, meer formelere kleding. Dit wordt meestal gecombineerd met een stel hippe sneakers of als het gaat om de vrouwelijk variant, een dikke blokhak.

Zoek de verschillen..

De yuccie verschilt dus niet zo gek veel van de klassieke hipster. Yuccies vind je nog steeds in hippe koffietentjes en ze gedragen zich wat kunstzinnig. Alleen daar verdienen ze dan wel weer sloten met geld mee terwijl de hipsters berooid achterblijven. Hip en rijk? Leuk relatiemateriaal!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!