hipster of yuccie

Exit hipsters, welkom yuccies

Het zat er aan te komen hè dat hipsters niet langer hipperdepip waren. Wel het einde van het hipstertijdperk lijkt warempel echt in zicht. Baarden zijn verdeden tijd, met dikke brilmoturen loop je echt voor schut en je fiets aan een muur omhoog takelen hoeft ook niet meer. Het is tijd voor iets nieuws. Exit hipster, welkom Yuccie!

Yuccies trend

Er is dus een nieuwe trend. De yuccie blijkt een kruising te zijn van een hipster en, je raadt het al, yuppie en het betekent Young Urban Creatives. Dit zijn hoogopgeleide jonge mensen die in de stad wonen en net als de yuppie bakken met geld willen verdienen. Allen dan wel zoals de standaard hipsters dit doen. Alles kan, niks moet en dat is ook hun motto. Wat dat betreft weinig creatief, maar vooruit. De yuccie maakt jacht op een koophuis en uiteraard een bloeiende carrière, maar wel bij voorkeur in de creatieve sector.

Minder herkenbaar dan hipsters

Daar komt nog bij dat yuccies bekend om hun cynisme, wat in de omgang met anderen nogal arrogant overkomt. Qua uiterlijkheden zijn ze iets minder makkelijke te herkennen dan de hipsters. Ze dragen geen baard (scheelt wel behoorlijk in de hygiëne), hebben wel tatoeages, maar die verstoppen ze doorgaans onder hun kleding en ze dragen vooral dure, meer formelere kleding. Dit wordt meestal gecombineerd met een stel hippe sneakers of als het gaat om de vrouwelijk variant, een dikke blokhak.

Zoek de verschillen..

De yuccie verschilt dus niet zo gek veel van de klassieke hipster. Yuccies vind je nog steeds in hippe koffietentjes en ze gedragen zich wat kunstzinnig. Alleen daar verdienen ze dan wel weer sloten met geld mee terwijl de hipsters berooid achterblijven. Hip en rijk? Leuk relatiemateriaal!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.