liefdesverdriet

Ex terugwinnen: drie regels

Misschien gruwel je bij de gedachte om weer een relatie aan te knopen met je ex, maar voor anderen is het de ultieme wens. Gevoelens van spijt en verdriet voeren de boventoon na de breuk en er is nog maar één gedachte die je op de been houdt: ik wil mijn ex terug!

Mijn ex…

“Mijn relatie met m’n ex , die was bij nader inzien zo slecht nog niet”. Of “Nu ik hem/haar niet meer in mijn leven heb besef ik pas echt wat ik mis”. Je zal niet de eerste niet zijn (en ook niet de laatste) die na jullie breuk spijt heeft als haren op zijn hoofd en niks liever wil dan dat jullie bij elkaar komen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Nieuwe kans

Kijk, jullie zijn natuurlijk niet voor niets uit elkaar gegaan, dus er zat iets niet helemaal (of helemaal niet) goed in jullie relatie. Maar mocht je er echt van overtuigd zijn dat je het nog een kans wil geven dan doe je er goed aan een paar vuistregels in acht te nemen. Want veel mensen met liefdesverdriet doen juist precies de verkeerde dingen om hun ex weer voor zich te winnen.

Drie regels om je ex terug te winnen:

Regel 1. Bel je ex niet direct op

Hoe verleidelijk ook, val je ex niet lastig met telefoontjes waarin je vertelt hoe erg je hem/haar mist en dat je zo graag wil dat jullie weer samen komen. Mensen denken dat wanneer je niet belt  en niet laat weten wat je wilt (lees dat je nog steeds van de ander houdt) hij of zij misschien binnen de kortste keren een nader heeft.

Maar dat is niet hoe het werkt. Zelfs al slaat je ex aan het daten, als hij/zij echt heel gek op je was, dan zal het een hele tijd duren voordat hij/zij over jou heen is. Je hebt dus alle tijd.

De meeste mensen die direct weer gaan daten nadat de relatie verbroken werd, zijn doorgaans op zoek naar iemand die de pijn en eenzaamheid verlicht. Geef je ex daarom wat tijd om ook jou daadwerkelijk te missen. Laat jezelf niet als zielig of als een stalker overkomen.

Regel 2. Werk aan jezelf

Gebruik deze tijd om aan jezelf te denken, en niet aan je ex. Hoe moeilijk dit ook is. Als je de kans krijgt je ex terug te winnen, doe je er verstandig aan om eerst een na te gaan wie je nou eigenlijk zelf bent en wat je wel en niet wil in een relatie. Het is een goed moment om ook eens rustig stil te staan bij wat er mis ging tussen jou en je ex.

Als je eenmaal weet wat de problemen zijn, ga dan eens bedenken hoe je die zou kunnen oplossen. Want als je dat niet doet, dan zijn jullie (mits je een nieuwe poging waagt) straks zo weer terug bij af. Als jij en je ex niet (kunnen) samenwerken om de problemen op te lossen, zowel je eigen problemen als de problemen die jullie in de relatie hadden, dan kan je het misschien beter definitief loslaten.

Regel 3: Bel & spreek af

Heb je je ex eerst tijd gegeven? Ben je voor jezelf nagegaan waar jullie relatie fout ging en heb je bedacht hoe je de relatie zou kunnen herstellen? Dan is het tijd om je ex te bellen en hem of haar uit te nodigen.

Probeer met je ex af te spreken voor koffie of een drankje zodat je rustig kunt vertellen dat je tot de conclusie bent gekomen dat jij de relatie graag een nieuwe kans zou willen geven. Laat merken dat je er echt over na hebt gedacht, samen graag op zoek wilt naar oplossingen voor jullie eerdere problemen. Realiseer je dat een face to face gesprek niet altijd eenvoudig is, maar wel is vele malen beter dan over de telefoon of in een mail.

Verwacht niet dat de ander je meteen in de armen vliegt. Hij of zij zal de tijd nodig hebben om dit alles te laten bezinken. Maar zorg er in ieder geval voor dat je tijdens jullie afspraak ontspannen overkomt, er goed uit ziet en vrolijk in het leven staat. Je ex zal in ieder geval een glimp opvangen van de persoon waar hij/zij ooit zo verliefd op is geworden. En alle beetjes helpen..

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.