liefdesverdriet

Ex terugwinnen: drie regels

Misschien gruwel je bij de gedachte om weer een relatie aan te knopen met je ex, maar voor anderen is het de ultieme wens. Gevoelens van spijt en verdriet voeren de boventoon na de breuk en er is nog maar één gedachte die je op de been houdt: ik wil mijn ex terug!

Mijn ex…

“Mijn relatie met m’n ex , die was bij nader inzien zo slecht nog niet”. Of “Nu ik hem/haar niet meer in mijn leven heb besef ik pas echt wat ik mis”. Je zal niet de eerste niet zijn (en ook niet de laatste) die na jullie breuk spijt heeft als haren op zijn hoofd en niks liever wil dan dat jullie bij elkaar komen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Nieuwe kans

Kijk, jullie zijn natuurlijk niet voor niets uit elkaar gegaan, dus er zat iets niet helemaal (of helemaal niet) goed in jullie relatie. Maar mocht je er echt van overtuigd zijn dat je het nog een kans wil geven dan doe je er goed aan een paar vuistregels in acht te nemen. Want veel mensen met liefdesverdriet doen juist precies de verkeerde dingen om hun ex weer voor zich te winnen.

Drie regels om je ex terug te winnen:

Regel 1. Bel je ex niet direct op

Hoe verleidelijk ook, val je ex niet lastig met telefoontjes waarin je vertelt hoe erg je hem/haar mist en dat je zo graag wil dat jullie weer samen komen. Mensen denken dat wanneer je niet belt  en niet laat weten wat je wilt (lees dat je nog steeds van de ander houdt) hij of zij misschien binnen de kortste keren een nader heeft.

Maar dat is niet hoe het werkt. Zelfs al slaat je ex aan het daten, als hij/zij echt heel gek op je was, dan zal het een hele tijd duren voordat hij/zij over jou heen is. Je hebt dus alle tijd.

De meeste mensen die direct weer gaan daten nadat de relatie verbroken werd, zijn doorgaans op zoek naar iemand die de pijn en eenzaamheid verlicht. Geef je ex daarom wat tijd om ook jou daadwerkelijk te missen. Laat jezelf niet als zielig of als een stalker overkomen.

Regel 2. Werk aan jezelf

Gebruik deze tijd om aan jezelf te denken, en niet aan je ex. Hoe moeilijk dit ook is. Als je de kans krijgt je ex terug te winnen, doe je er verstandig aan om eerst een na te gaan wie je nou eigenlijk zelf bent en wat je wel en niet wil in een relatie. Het is een goed moment om ook eens rustig stil te staan bij wat er mis ging tussen jou en je ex.

Als je eenmaal weet wat de problemen zijn, ga dan eens bedenken hoe je die zou kunnen oplossen. Want als je dat niet doet, dan zijn jullie (mits je een nieuwe poging waagt) straks zo weer terug bij af. Als jij en je ex niet (kunnen) samenwerken om de problemen op te lossen, zowel je eigen problemen als de problemen die jullie in de relatie hadden, dan kan je het misschien beter definitief loslaten.

Regel 3: Bel & spreek af

Heb je je ex eerst tijd gegeven? Ben je voor jezelf nagegaan waar jullie relatie fout ging en heb je bedacht hoe je de relatie zou kunnen herstellen? Dan is het tijd om je ex te bellen en hem of haar uit te nodigen.

Probeer met je ex af te spreken voor koffie of een drankje zodat je rustig kunt vertellen dat je tot de conclusie bent gekomen dat jij de relatie graag een nieuwe kans zou willen geven. Laat merken dat je er echt over na hebt gedacht, samen graag op zoek wilt naar oplossingen voor jullie eerdere problemen. Realiseer je dat een face to face gesprek niet altijd eenvoudig is, maar wel is vele malen beter dan over de telefoon of in een mail.

Verwacht niet dat de ander je meteen in de armen vliegt. Hij of zij zal de tijd nodig hebben om dit alles te laten bezinken. Maar zorg er in ieder geval voor dat je tijdens jullie afspraak ontspannen overkomt, er goed uit ziet en vrolijk in het leven staat. Je ex zal in ieder geval een glimp opvangen van de persoon waar hij/zij ooit zo verliefd op is geworden. En alle beetjes helpen..

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.