geld

Ex pist naast de pot na winnen loterijprijs

Dat een scheiding je soms letterlijk duur kan komen te staan blijkt wel uit het volgende nieuwsbericht. Een Amsterdamse man wilde de helft van de miljoenenprijs die zijn ex-vrouw had gewonnen op het adres waar ze samen dertig jaar hadden gewoond. De vrouw dacht hier duidelijk anders over.

De man had haar verlaten voor een andere, jongere vrouw en daarbij, ze had het lot gekocht na de echtscheidingsaanvraag en met haar eigen geld. De rechter gaf haar gelijk.  Dit valt te lezen op de website van het Parool.

2,1 miljoen

Het scheelde slechts een paar maanden. Het huwelijk tussen de man en vrouw duurde meer dan dertig jaar, maar op 20 oktober 2014 werd er door het stel een echtscheiding aangevraagd. Amper drie maanden later, in januari 2015, won de vrouw de Postcode Kanjer van ruim 2,1 miljoen euro. Deze prijs viel op het adres waar de voormalig echtgenoot ook twintig jaar had gewoond. Samen hadden al die tijd meegespeeld met de loterij, alleen nu won slechts de vrouw.

Redelijk en billijk?

De man was echter van mening dat de aankoopprijs van het lot al vóór het indienen van het lot was betaald: er moest immers voor een jaar loten worden gereserveerd, zij het dat wel maandelijks moest worden betaald. De vrouw stelde dat zij het lot met haar eigen geld betaalde, na de scheiding. De man vond dan dat het ‘redelijk en billijk’ was als hij meedeelde in de prijs: ze hadden immers jarenlang samen meegespeeld.

Jongere vrouw

Daar dacht de vrouw anders over: de man had ‘haar immers geruime tijd geleden verlaten en is met een jongere vrouw gaan samenwonen’, valt te lezen in de uitspraak. Zij bleef in de echtelijke woning en nam alle kosten voor haar rekening. ‘Gelet op deze omstandigheden kan niet van haar verwacht worden dat zij de aanbrengsten die ontstaan zijn nadat de man haar verlaten heeft, met hem deelt.’

Vonnis

De Amsterdamse rechter is het met de vrouw eens, zo blijkt uit het vonnis dat onlangs werd gepubliceerd. Van belang is dat het stel al ruim vier jaar gescheiden leefde en dat de man inmiddels samenwoont met zijn nieuwe vriendin. Het winnende lot werd bovendien betaald na de aanvraag voor de scheiding, waardoor de man daar geen bijdrage aan heeft geleverd. Hij heeft dus geen recht op de winst.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.