Ex-partner regelmatig slachtoffer van wraak

25-04-2006 – Ex-partner regelmatig slachtoffer van wraak

Wraakgevoelens jegens de ex-partner worden regelmatig omgezet in wraakacties.

Dit blijkt uit een korte poll, gehouden door online magazine Singlessite.nl. Bijna eenderde laat weten dat ze na het beëindigen van de relatie daadwerkelijk wraak hebben genomen op hun voormalige partner. Nog eens ruim een derde geeft aan een wraakactie serieus te hebben overwogen, maar dit uiteindelijk niet te hebben doorgezet.

Deze bevindingen worden ondersteund door een eerder uitgevoerd onderzoek door de Maastrichtse Universiteit. Hieruit kwam ondermeer naar voren dat het schenden van vertrouwen en valse beschuldigingen het hoogst scoren als aanleiding tot het nemen van wraak.

Man wraakzuchtiger dan vrouw
Opmerkelijk is te noemen dat mannen vaker overgaan tot het nemen van wraak dan vrouwen. Van alle personen die wraak namen voelde driekwart achteraf tevredenheid of zelfs triomf. De meest genoemde reden voor vergelding is dat men niet met zich wil laten sollen.

Hoewel het erop lijkt dat de personen die wel wraak namen zich in de eerste instantie beter voelden over zichzelf, maakt het voor de verwerking van het aangedane leed weinig verschil. De gemoedstoestand van zowel wraaknemers als diegenen die het erbij lieten zitten is enige tijd na de breuk namelijk vrijwel dezelfde.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By info@tibordeboer.nl ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten

By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!