exen evalueren
24 December 2015

‘Even mijn exen evalueren’

Toen ik mijn vriendin vertelde dat ik van plan was iets over mijn exen te gaan schrijven, over wat ze over mij zouden zeggen, reageerde ze verbaasd lachend. ‘’Echt waar, ga je ze allemaal opbellen?’’ Nou nee, ik zou nog liever mijn rechterarm amputeren dan een ex bellen. Het gaat erom wat het over mij zegt dat ik met ze was. Ze zijn nogal verschillend. Ik vraag me af of ik zelf veranderd ben qua persoonlijkheid of alleen maar in levensfasen.

Michel

Michel was niet mijn eerste vriendje in mijn geboortedorp Biddinghuizen, maar wel de meest serieuze. Ik was 17 toen we wat kregen. Ik viel op hem want hij was razendknap met lichtbruine ogen, stoer (kale kop en een oorbel), slim, serieus en drie jaar ouder dan ik. Hij viel op mij want.. Tja, eigenlijk weet ik niet waarom. Kan me dat niet zo goed herinneren, alhoewel hij vast wel heeft gezegd wat hij leuk aan mij vond. Wat hij niet zo leuk vond, en mijn huidige vriend trouwens ook niet, is dat ik altijd zo traag ben. Of ik nou een fiets uit de schuur pak of mijn spullen bij elkaar zoek om ergens heen te gaan. Op de een of andere manier lukt het mij niet om dat op een normaal tempo te doen. Afijn, Michel ergerde zich daar wel eens aan, maar ons grootste verschil van inzicht was wat betreft toekomstige woonplaats. Ik wilde helemaal weg uit Biddinghuizen, was ook al met één been weg. Ik studeerde in Breda, hij wilde er blijven. Hij was klaar met zijn studie, had een goede baan en een grote vriendengroep. Dorpsjongen en wereldmeisje (ook al is ze uit de klei getrokken), dat houdt geen stand zo bleek. Na 2,5 jaar ging ik dan ook inderdaad weg en kwam alleen terug om mijn moeder op te zoeken.

Iskender

Voor stage ging ik naar Turkije als hostess. Ik had Turkse of andere getinte jongens nooit zo bijster interessant gevonden, dus lachte ik iedereen in mijn omgeving vierkant uit als ze ook maar iets zeiden over terugkomen met een Turk. Alleen domme, naïeve meisjes trapten in dat glijersgedoe, ik niet. Ik kwam geen glijer tegen, maar wel Iskender. Hij werkte in een, jawel, grote discotheek. Hij was heel vriendelijk en sociaal, maar complimenten maken deed hij niet. Ik moest mijn best doen voor hem in plaats van andersom, dat was ik eigenlijk niet zo gewend. Ik ging bij hem in de buurt hard lachen om grapjes van andere, niet onaantrekkelijke heren. Toen had ik dan toch eindelijk zijn onverdeelde aandacht en werden we een stel. We hebben het 1,5 jaar volgehouden, maar uiteindelijk deed de afstand onze relatie toch de das om. Best een dure les, het meeste van mijn spaargeld ging op aan tickets naar Turkije. Uiteindelijk pasten we niet bij elkaar, maar doordat we elkaar niet zo vaak zagen, duurde het wat langer dan normaal voordat ik daar achter was. Ik vond hem jaloers, traditioneel en heetgebakerd. Hij vond mij te makkelijk en vrij respectloos. Nooit meer een buitenlandse man, zelfs geen Belg, werd mijn nieuwe credo.

Jesse

Jesse (groene ogen, blond haar, net als ik) ontmoette ik tijdens mijn tweede studie in Utrecht. We hadden gemeenschappelijke vrienden en woonden bij elkaar in de straat. Hij deed een fatsoenlijke studie, had veel vrienden, sport en hobby’s en was ook nog bijzonder grappig. Waar Iskender nogal eens jaloers kon zijn wanneer ik wat afsprak met een mannelijke vriend, was ik in deze relatie eerder de jaloerse. Een heel drama heb ik gemaakt toen het op vakantie een keer ter sprake kwam dat hij nog een keer met zijn ex wilde afspreken. De relatie ging na 3,5 jaar als een nachtkaars uit, toen zijn leven zich meer en meer naar een andere stad verplaatste en ik liever in Utrecht bleef. Waar hadden we dit eerder gezien en was het toen niet andersom? Hmm. En ik was nog wel zo’n wereldmeid.

Denis

Enige tijd en twee banen verder vertrok ik als reisleidster naar Vietnam en daar gebeurde wat ik na Iskender had afgezworen. Ik werd verliefd op een Fransman. Denis woonde in Bordeaux, was 43, had een dochter van 12, een goede baan en een aangenaam leven. Na 9 maanden van skypen en heen en weer reizen wanneer dat kon, besloot hij dat het niet meer ging. Met de liefde ging het wel, maar niet met onze gezamenlijke toekomst. Wat moest ik gaan doen in Frankrijk? Ik sprak niet eens goed Frans, alleen op vakantie-niveau. Vanwege zijn dochter was het ‘ne pas le question’ dat hij naar Nederland zou komen, iets wat ik volkomen begreep. Met een laatste gesprek op skype, was het droevige einde daar.

Grenzeloos naïef

Wat zegt dit alles nou over mij? Dat ik net als de meisjes uit het programma ‘Grenzeloos verliefd’, ook grenzeloos naïef genoemd zou kunnen worden? Of had ik mezelf – door vooraf een Smipe Persoonlijkheidsanalyse van deze betreffende jongens op te vragen op www.smipe.nl – wat liefdesverdriet kunnen besparen? In ieder geval had ik geen angst. Geen angst om voor het onbekende te gaan en ook geen angst om te falen, gekwetst te worden en om opnieuw verliefd te worden. Want of het nou om de liefde gaat of om een ander issue, angst is voor mij altijd een slechte raadgever.

Tegenovergestelde types

Volgens mijn vriendin zeggen mijn exen over mij dat ik qua types steeds voor het tegenovergestelde van de vorige ben gevallen. Een blik die niet verder reikt dan de gemeentegrenzen van Biddinghuizen? Nou dan ga je met een buitenlander, dan heb je daar geen last van. Buitenlander toch iets te heftig? Dan maar weer een gewone jongen. Wil die gewone jongen zich eigenlijk nog helemaal niet settelen? Dan wordt de volgende iemand die in ieder geval volwassen is, weet wat hij wil en dat ook al bereikt heeft. En als die volwassen man toch ook te ver weg woont en misschien net iets té volwassen is? Dan moet je wel verdomd veel mazzel hebben om nog iemand tegen te komen die leuk, lief, grappig en knap is, geen grote uitersten heeft, in de buurt woont en die jou ook leuk vindt. En laat ik die mazzel nou net hebben!

Dit gastblog voor Smipe werd geschreven door Saskia

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vidate: eerste video datingapp van Nederlandse bodem

Waar het bij de gemiddelde datingapp 38 uur duurt voordat er...

Nog altijd single? Misschien komt het omdat je te vroeg geboren bent!

Het is nogal een bijzonder gegeven maar het feit of je...

Single vrouw: dan ben je super happy en leef je lekker lang!

Onderzoek laat zien dat single vrouwen tot de gelukkigste groep behoren,...

Dit vertelt je libido over jouw persoonlijkheid

Wat een hoog libido of laag libido zegt over je persoonlijkheid...

Zo belangrijk is je persoonlijkheid in de liefde

Wil je als vrouw een lieve man en een groot gezin?...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie