ongezond eten

Eten met vrienden slecht voor de lijn

Eten met vrienden of in een restaurant is voor veel mensen de reden om ongezond of te veel te eten. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek onder 2.000 mensen die proberen af te vallen.

Zondigen

Bijna 40 procent van de ondervraagden geeft toe te zondigen als ze in een restaurant eten en 21 procent zegt zich niet aan het dieet te houden als ze samen met vrienden eten. Ze nemen dan toch een toetje, drinken meer alcohol en kunnen snacks niet weerstaan, zo blijkt uit het onderzoek dat werd gehouden door een merk van afslankpillen.

Begrip

Ruim een kwart van de ondervraagden stelt dat hun vrienden meestal maar weinig begrip hebben voor hun afslankpogingen. Ze vinden dat ze onder psychologische druk staan om gewoon mee te eten met de rest. Zo’n 28 procent bezwijkt op het werk voor de diverse snacks die door collega’s worden uitgedeeld.

Excuus

“Uit eten gaan is gezellig, maar gebruik het niet als een excuus om te stoppen met een dieet”, zegt voedseldeskundige Helen Bond in de Daily Mail. “Zorg dat je veel water drinkt tijdens de maaltijd. Daardoor eet je minder.” Ze adviseert om vrienden thuis uit te nodigen. “Maak dan het eten zelf klaar”, zo zegt Bond. “Dan weet je precies wat er in zit en zo kun je je toch aan je dieet houden.”

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single