ongezond eten

Eten met vrienden slecht voor de lijn

Eten met vrienden of in een restaurant is voor veel mensen de reden om ongezond of te veel te eten. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek onder 2.000 mensen die proberen af te vallen.

Zondigen

Bijna 40 procent van de ondervraagden geeft toe te zondigen als ze in een restaurant eten en 21 procent zegt zich niet aan het dieet te houden als ze samen met vrienden eten. Ze nemen dan toch een toetje, drinken meer alcohol en kunnen snacks niet weerstaan, zo blijkt uit het onderzoek dat werd gehouden door een merk van afslankpillen.

Begrip

Ruim een kwart van de ondervraagden stelt dat hun vrienden meestal maar weinig begrip hebben voor hun afslankpogingen. Ze vinden dat ze onder psychologische druk staan om gewoon mee te eten met de rest. Zo’n 28 procent bezwijkt op het werk voor de diverse snacks die door collega’s worden uitgedeeld.

Excuus

“Uit eten gaan is gezellig, maar gebruik het niet als een excuus om te stoppen met een dieet”, zegt voedseldeskundige Helen Bond in de Daily Mail. “Zorg dat je veel water drinkt tijdens de maaltijd. Daardoor eet je minder.” Ze adviseert om vrienden thuis uit te nodigen. “Maak dan het eten zelf klaar”, zo zegt Bond. “Dan weet je precies wat er in zit en zo kun je je toch aan je dieet houden.”

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.