Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
ongezond eten
28 augustus 2018

Eten en Daten tijdens het proeverijfestival in Raalte

Een proeverijfestival dat singles uitnodigt om elkaar te ontmoeten op het festijn. En wie weet, komt Cupido op bezoek. Gaat Raalte In de Smaak nu ook op de stoel zitten van een datingbureau?

Restaurateurs en cateraars uit Salland die op het culinaire festijn in Raalte-dorp allerlei kleine gerechten bereiden. Niet alleen om de smaakpapillen van velen te verwennen, maar ook om te bereiken dat daardoor bezoekers van het evenement – en na mond-tot-mondreclame ook anderen – later een tafel reserveren in hun restaurant. Zo stond het proeverijfestival Raalte In de Smaak tot nu toe bekend.

Volstaat die karakterschets van het evenement, dat zijn vierde editie krijgt in september, nog wel?

Peter Walter (77 jaar), voorzitter van de stichting Raalte In de Smaak: ,,Het blijft een culinair festijn. In het klein laten restaurants uit Salland zien wat ze in huis hebben. Als uit een gesprek op het evenement een gezellige vriendschap of een date voortkomt, is dat bijvangst. Hoe mooi zou het zijn als door een ontmoeting op Raalte In de Smaak de vonk overslaat en een nieuwe relatie ontstaat? We hebben het dus maar Single In de Smaak gedoopt.”

Waarom richten jullie je nu speciaal tot singles?

Esther Gouwe (46 jaar), nieuw bestuurslid in de stichting: ,,We leven in een tijd waarin het normaal is om single te zijn. Er zijn velen van hen. En natuurlijk konden singles elkaar eerder op Raalte In de Smaak ontmoeten. Maar mensen lopen er niet altijd graag mee te koop. Van eh: ‘Hé, ik ben single.’ Soms heb je een tijd met iemand gezellig gepraat, en hoor je op het eind dat die persoon al een relatie heeft. Kan een teleurstelling zijn. Het barst van de datingbureaus. Bij ons hoef je je niet aan te melden.”

Denken jullie zo ook meer bezoekers te trekken?

Walter: ,,We hebben jaarlijks tussen de acht- en tienduizend bezoekers. Nee, ik verwacht niet meer single-mensen op het evenement.”

Wat hebben jullie voor alleengaanden bedacht?

Walter: ,,Op een subtiele manier kunnen bezoekers van Raalte In de Smaak duidelijk maken dat ze single zijn. Bij de stand van Deventer Koffie kunnen ze een rood bandje halen en om hun pols doen. Zo weet een andere single dat je het leuk vindt om met hem of haar een gesprek aan te gaan. Wat is er mooier dan elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje?”

Wie is met het idee gekomen?

Gouwe: ,,Ik.”

Ik zie het al gebeuren: iemand geeft zich uit voor een single, maar heeft een relatie.

Walter: ,,Dat is de verantwoordelijkheid van de mensen zelf die een rood bandje halen.”

En hoe hebben jullie je partner leren kennen?

Walter: ,,Ik werkte bij de Haagse Courant. Keek naar buiten, en zag mijn vrouw in het pand tegenover, een meubelzaak. Onze blikken vingen elkaar. We zijn nu 53 jaar getrouwd.”

Gouwe: ,,Ik ben single.”

Het Proeverijfestival Raalte In de Smaak heeft plaats op vrijdag 7 september van 16.00 tot 22.00 uur, zaterdag 8 september van 13.00 tot 22.00 uur en zondag 9 september van 13.00 tot 19.00 uur. De locatie: het plein aan de Herenhof in Raalte.

Deelnemers:

Taveerne Tivoli Raalte, Bekedam Food en Events Raalte, Nostalgie Bar Bistro Raalte, Buuffie’ s Proeflokaal Heino, Buuffie’s IJssalon Heino, Brasserie 13 Heeten, zaal Reimink Heeten, De Bagatelle Mariënheem, Eten bij Pa en Ma Schalkhaar, Brasserie Boode in Bathmen, Taart en koek van de hoek Heino en Liefveld Koffie en thee Raalte.

Bron: De Stentor

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

No waste aspergesoep van de schillen en kontjes

De schillen en de kontjes van de asperges zijn perfect om...

Er weer op uit met singles

Langzaam aan komen we weer meer buiten de deur en zoeken...

Single: wat doe jij met de vakantie?

Het is niet altijd gemakkelijk om als single leuk op vakantie...

Overheerlijk singlesrecept: vegetarische quesadilla

Een dagje zonder vlees of vis? Kies dan voor deze overheerlijke...

Goed nieuws voor singles: speeddaten weer mogelijk vanaf juni

Er gloort hoop aan de horizon voor singles die er naar...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie