ongezond eten

Eten en Daten tijdens het proeverijfestival in Raalte

Een proeverijfestival dat singles uitnodigt om elkaar te ontmoeten op het festijn. En wie weet, komt Cupido op bezoek. Gaat Raalte In de Smaak nu ook op de stoel zitten van een datingbureau?

Restaurateurs en cateraars uit Salland die op het culinaire festijn in Raalte-dorp allerlei kleine gerechten bereiden. Niet alleen om de smaakpapillen van velen te verwennen, maar ook om te bereiken dat daardoor bezoekers van het evenement – en na mond-tot-mondreclame ook anderen – later een tafel reserveren in hun restaurant. Zo stond het proeverijfestival Raalte In de Smaak tot nu toe bekend.

Volstaat die karakterschets van het evenement, dat zijn vierde editie krijgt in september, nog wel?

Peter Walter (77 jaar), voorzitter van de stichting Raalte In de Smaak: ,,Het blijft een culinair festijn. In het klein laten restaurants uit Salland zien wat ze in huis hebben. Als uit een gesprek op het evenement een gezellige vriendschap of een date voortkomt, is dat bijvangst. Hoe mooi zou het zijn als door een ontmoeting op Raalte In de Smaak de vonk overslaat en een nieuwe relatie ontstaat? We hebben het dus maar Single In de Smaak gedoopt.”

Waarom richten jullie je nu speciaal tot singles?

Esther Gouwe (46 jaar), nieuw bestuurslid in de stichting: ,,We leven in een tijd waarin het normaal is om single te zijn. Er zijn velen van hen. En natuurlijk konden singles elkaar eerder op Raalte In de Smaak ontmoeten. Maar mensen lopen er niet altijd graag mee te koop. Van eh: ‘Hé, ik ben single.’ Soms heb je een tijd met iemand gezellig gepraat, en hoor je op het eind dat die persoon al een relatie heeft. Kan een teleurstelling zijn. Het barst van de datingbureaus. Bij ons hoef je je niet aan te melden.”

Denken jullie zo ook meer bezoekers te trekken?

Walter: ,,We hebben jaarlijks tussen de acht- en tienduizend bezoekers. Nee, ik verwacht niet meer single-mensen op het evenement.”

Wat hebben jullie voor alleengaanden bedacht?

Walter: ,,Op een subtiele manier kunnen bezoekers van Raalte In de Smaak duidelijk maken dat ze single zijn. Bij de stand van Deventer Koffie kunnen ze een rood bandje halen en om hun pols doen. Zo weet een andere single dat je het leuk vindt om met hem of haar een gesprek aan te gaan. Wat is er mooier dan elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje?”

Wie is met het idee gekomen?

Gouwe: ,,Ik.”

Ik zie het al gebeuren: iemand geeft zich uit voor een single, maar heeft een relatie.

Walter: ,,Dat is de verantwoordelijkheid van de mensen zelf die een rood bandje halen.”

En hoe hebben jullie je partner leren kennen?

Walter: ,,Ik werkte bij de Haagse Courant. Keek naar buiten, en zag mijn vrouw in het pand tegenover, een meubelzaak. Onze blikken vingen elkaar. We zijn nu 53 jaar getrouwd.”

Gouwe: ,,Ik ben single.”

Het Proeverijfestival Raalte In de Smaak heeft plaats op vrijdag 7 september van 16.00 tot 22.00 uur, zaterdag 8 september van 13.00 tot 22.00 uur en zondag 9 september van 13.00 tot 19.00 uur. De locatie: het plein aan de Herenhof in Raalte.

Deelnemers:

Taveerne Tivoli Raalte, Bekedam Food en Events Raalte, Nostalgie Bar Bistro Raalte, Buuffie’ s Proeflokaal Heino, Buuffie’s IJssalon Heino, Brasserie 13 Heeten, zaal Reimink Heeten, De Bagatelle Mariënheem, Eten bij Pa en Ma Schalkhaar, Brasserie Boode in Bathmen, Taart en koek van de hoek Heino en Liefveld Koffie en thee Raalte.

Bron: De Stentor

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.