5 tips singles New York

ESTA aanvragen voor reis van België naar Amerika

Wil je graag op reis naar Amerika vanuit België? Een citytrip naar New York, Washington of Boston? Of liever naar Las Vegas voor een weekendje? Of ga je de Grand Canyon bewonderen en nationale parken bezoeken in de Verenigde Staten? Om naar Amerika te reizen zonder visum, heb je een ESTA nodig. Deze digitale reistoestemming maakt het mogelijk om naar Amerika te vliegen of varen, zonder visum. Wat is een ESTA precies? En hoe vraag je ‘m aan? Je leest het in dit artikel.

ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization en het is een veiligheidsmaatregel van de overheid van de Verenigde Staten. Zo weet ze welke reizigers het land in komen en of ze ongewenste reizigers kunnen weren voordat ze in Amerika aankomen. Het grote voordeel van deze ESTA, is dat je geen visum meer nodig hebt en dus minder tijd kwijt bent bij de aanvraag ervan. Een ESTA aanvragen kan gewoon online, via een aanvraagformulier. Het is ook mogelijk om een spoedaanvraag te doen. De ESTA is vooral ingevoerd, om de veiligheid en controle van reizen naar de V.S. te verhogen. Het vervangt het groene I-94W formulier waarop je eerder al je reisgegevens in het vliegtuig moest invullen.

Hoe vraag je een ESTA aan?

Wanneer je de Belgische of Nederlandse nationaliteit hebt, kun je een heel eenvoudig een ESTA-formulier invullen. Zodra de immigratiedienst van de Verenigde Staten je aanvraag heeft goedgekeurd, krijg je een e-mail en sms. Het kost €29,95 per persoon om een ESTA aan te vragen en de aanvraag duurt ongeveer vijf minuten. Je betaalt heel gemakkelijk met iDeal, PayPal, creditcard of Bancontact.

Bevestiging van de aanvraag en spoed

De aanvraag kan 24 uur per dag en je kunt ook voor meerdere reizigers tegelijk een aanvraag doen. Over het algemeen duurt de goedkeuring 72 uur. Heb je een spoedaanvraag? Dan zet je een vinkje bij ‘spoed’ in het aanvraagformulier en meestal heb je dan binnen een uur een goedgekeurde ESTA in je mailbox. De bevestiging hoef je niet uit te printen.

Wanneer heb je een ESTA nodig?

Je gaat op vakantie, zakenreis of je hebt een overstap in Amerika: dan is een ESTA altijd verplicht. Dit geldt voor vluchten, maar ook voor een cruise of veerdienst. Alleen als je de Verenigde Staten over land binnen reist of al een Amerikaans visum of paspoort hebt, hoef je geen ESTA te hebben.

Hoe lang is de ESTA geldig?

Vanaf het moment dat de aanvraag is toegekend, is de ESTA twee jaar geldig. Je mag gedurende deze periode onbeperkt naar Amerika reizen. Elk verblijf in de V.S. mag dan wel maximaal negentig dagen aangesloten zijn. Een tussentijds of aansluitend bezoek aan Canada, Mexico of een Caribisch eiland telt ook mee.

Veel reisplezier naar de Verenigde Staten!

Kijk hier naar de video voor het aanvragen van een ESTA

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!