Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Esta USA aanvragen
25 maart 2018

ESTA-aanvraag voor vakantie of zakenreis naar Verenigde Staten

Ga je binnenkort op vakantie naar de Verenigde Staten? Heb je een roadtrip gepland of ga je op stedentrip naar New York? Of heb je een overstap op een vliegveld in Amerika? Blijf je in totaal korter dan 90 dagen in de Verenigde Staten? Dan heb je een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) nodig om Amerika binnen te mogen. Je kunt kiezen voor een gewone aanvraag of als je er binnen 72 uur een nodig hebt, kun je een spoedaanvraag doen. De belangrijkste informatie over een ESTA-aanvraag op een rijtje.

ESTA

Wanneer je met het vliegtuig of met de boot naar de Verenigde Staten gaat of op doorreis in Amerika landt of aanmeert, heb je een ESTA nodig. Ook voor kinderen en baby’s is de aanvraag hiervan verplicht. Door de invoer van het Visa Waiver Program (VWP) door de Department of Homeland Security, kunnen reizigers in plaats van een visumaanvraag, een ESTA- aanvraag doen, indien ze niet langer dan 90 dagen in het land blijven. De aanvraag van een ESTA gaat sneller, eenvoudiger en is goedkoper dan een visum voor Amerika aanvragen. De aanvraag voor een ESTA kan online. Wanneer je al een visum hebt of een Amerikaans paspoort hebt, hoef je geen ESTA-aanvraag te doen. Wil je werken, wonen of studeren in Amerika? Dan heb je wel een visum nodig en is een ESTA niet voldoende.

Digitale koppeling aan paspoort


Je kunt een aanvraag indien voor jezelf, maar ook voor anderen. Je vult online een digitaal formulier in en betaalt €29,95 per persoon met een creditcard of iDeal. De verwerkingstijd is meestal een dag, maar het kan ook tot 72 uur duren. Wanneer je aanvraag is goedgekeurd, wordt deze digitaal gekoppeld aan je paspoort. Vervalt je paspoort? Dan moet je ook een nieuwe ESTA aanvragen. De ESTA is van moment van toekenning tot twee jaar daarna geldig.

Spoedaanvraag


Wil je een spoedaanvraag doen? Het advies van de U.S. Customs and Border Protection is om minimaal 72 uur voordat je vertrekt, een ESTA-aanvraag te doen. Doorgaans worden de aanvragen wel direct behandeld en kun je binnen twintig minuten een ESTA binnen hebben. Er worden geen garanties gegeven over hoe lang de behandeling van een aanvraag duurt. Wanneer je een spoedaanvraag wilt indienen, gebruik je het normale aanvraagformulier en vink je de optie ‘spoedaanvraag’ aan. Zo krijg je voorrang in de digitale wachtrij. Bij een spoedprocedure betaal je €5,00 per persoon extra.

9/11 en ESTA

Sinds de invoering van de 9/11 Commission Act is iedereen verplicht om met een reisvergunning de Verenigde Staten binnen te komen. Zo kan de Amerikaanse Homeland Security alle reizigers voor vertrek naar Amerika al screenen. Op deze manier wil de Security dienst mensen die een bedreiging vormen voor veiligheid van de Verenigde Staten tegenhouden.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Langeafstandsrelatie; hoe werkt dat?

Je hoort er steeds vaker over; een relatie met iemand in...

Visum Turkije hier tips voor je aanvraag!

Ga je binnenkort op vakantie naar Turkije? Of op stedentrip naar...

Verwonder en beleef Tanzania met deze 10 hoogtepunten

Woorden schieten tekort voor Tanzania als het gaat om de natuur...

ESTA aanvragen voor reis van België naar Amerika

Wil je graag op reis naar Amerika vanuit België? Een citytrip...

4 tips als je een scooter wilt huren in het buitenland

Geniet van de mooiste plekken met je haren in de wind....

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie