singles milaan

Ervaring met singlereizen

Ervaring met singlereizen? Het is maar hoe je het bekijkt. Lang geleden, toen er nog geen internet was, boekte ik in mijn uppie een busreis naar het zonnige Spanje na een verbroken relatie. Het was een spannende exercitie, maar wel een hele leuke.

Alleen op vakantie

De relatie was beëindigd, het regende pijpenstelen in Nederland en ik wilde naar de zon. Op vrijdag wandelde ik het reisbureau binnen en maandag stapte ik in een bus waar ik 24 uur lang niet meer uitkwam. Die manier van reizen was niet ideaal, maar wel lekker goedkoop. Tijdens de reis kreeg ik mijn vouchers waarin stond in welk hotel ik zou verblijven. Eenmaal aangekomen was ik de enige die bij dat hotel uit een volle touringcar werd gezet. De deuren gingen dicht en daar stond ik met mijn koffertje moederziel alleen.

Zon, zee en strand 10-daagse

Dat was het enige moment dat de moed me in de schoenen zonk. Voor het eerst in mijn leven alleen op reis, ongeorganiseerd en echt op mezelf aangewezen. Toch werd het een zalige vakantie. Binnen de kortste keren ontmoette ik allemaal andere jongeren die ook alleen of met beste vriend(in) op vakantie waren. Een singlevakantie, maar dan niet georganiseerd. We maakten er een gezellige tijd van met elkaar. Overdag lekker in de zon op het strand, in de avond hapje eten en stappen tot in de late uurtjes. Het werd een top 10-daagse!

Met singles naar Italië

Jaren later, toen mijn interesse niet mee zozeer naar Spanje uitging maar inmiddels in Italië lag leek het me super leuk om een gezellig groepje mensen op sleeptouw te nemen en ze deelgenoot te maken van al het moois dat ik in de loop van de jaren was tegengekomen. Ik voegde de daad bij het woord en ging korte stedentrips voor singles organiseren. Naar Milaan en Rome. Een geheel nieuwe ervaring, want wat een georganiseer! Tickets, hotels, eten, borrelen, toegangskaarten, er komt heel wat bij kijken om 12 mensen door een stad te loodsen. Maar wat een ervaring!

Puur genieten

Tijdens die weekends en trips heb ik gezien en zelf ervaren hoe leuk het is om met singles op reis te gaan. De groepsdynamiek die er binnen 24 uur ontstaat en wat een leuke mensen je ontmoet! Het was iedere keer opnieuw een fantastische ervaring. Van de spanning vooraf ‘als alles maar goed gaat, als ze het maar leuk vinden’ het plezier tijdens de trip en de blijdschap na een succesvol weekend wanneer je met dikke knuffels van iedereen afscheid neemt op het vliegveld. Zo jammer dat het met andere werkzaamheden niet meer te combineren viel, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan natuurlijk. Dus wie weet.. .organiseer ik volgend jaar gewoon wel weer een lekker luxe singles weekend naar Milaan.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!