geluk is een keuze

Ervaar seks als waanzinnig

Einstein zei dat al begin 20ste eeuw en noemde het ‘De Theorie van de Waanzin’. In de spreekkamer van de seksuoloog is dit gedrag nog steeds de dagelijkse praktijk. Er zijn veel mensen die hetzelfde gedrag blijven vertonen in de hoop dat de gevolgen deze keer toch anders zullen zijn. Verander je gedrag en ga waanzinnige seks ervaren!

Angst en risico’s

Waarom blijven mensen volharden in gedrag en toch hopen dat het resultaat anders zal zijn? We functioneren meestal op de automatische piloot. Uit je comfortzone treden kan angstig zijn. Je weet immers niet wat er buiten dat vertrouwde gebied zal zijn. Je gedrag niet veranderen zal de kwaliteit van je (seks)leven niet verbeteren. Het leven is risico’s nemen. Maar als je de stappen klein houdt en doelbewust neemt, vallen de risico’s mee, behoud je toch wat controle en krijg je energie.

Drank

Weet je nog toen je jong was en nieuwsgierig was naar alcohol. Waarschijnlijk ben je toen ook niet in één keer van de sinas over gegaan naar de whisky. En als je dat wel hebt gedaan is de kans groot dat het je niet goed is bevallen. De kans op plezier ervaren met alcohol is groter als je hiermee stap voor stap experimenteert. Van de sinas, via de Breezer of bessen-jus naar de zoete wijn of het bier, de droge wijn en uiteindelijk misschien wel de pure sterke drank. Met seks kan je hetzelfde doen: bepaal je koers, verander je gedrag en bemerk dat seks leuk is of leuker kan worden.

In de spreekkamer van de seksuoloog

Enkele problemen die mensen bij de seksuoloog uitspreken:
•ondanks het vaginisme elke keer toch weer gemeenschap proberen te hebben, hopend dat het deze keer wel lukt.
•elke keer weer gefocust zijn op de erectie en denken dat je deze keer niet zal falen.
•weer vrijen zoals altijd ondanks in de hoop dat het deze keer geen pijn zal doen.
•telkens weer teleurgesteld zijn dat de partner niet wil vrijen, terwijl eigen gedrag niet wordt verandert.
•toch hopen zin te krijgen om te vrijen, terwijl er geen seksuele prikkels worden opgezocht.

Eten

Misschien herken je je in bovenstaande problemen maar weet je niet weet hoe je het kan veranderen. Als we een parallel trekken met eten stel ik je de volgende vraag: Hoe zou je het aanpakken als je eens wat anders lekkers wilt gaan koken maar geen idee hebt wat je kunt gaan maken? Juist, dan pak je ter inspiratie een kookboek, kijk je op internet naar recepten, vraagt om advies bij vrienden of een kok en je gaat daadwerkelijk experimenteren. Bij seks is het niet anders: lees een boek dat inspireert, bekijk websites met goede adviezen of praat erover met je partner, vrienden of een seksuoloog. Ga vervolgens doelbewust en stap voor stap experimenteren met nieuw gedrag en wisselende situaties.

“Ga niet door met waanzin, maar ervaar waanzinnige seks!”

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.