decollete

Erotische thriller oorzaak rode oortjes

Ongeveer een jaar geleden was 50 Tinten Grijs een heuse hype. Heel Nederand  was opgewonden door een boek. Dus je denkt dat we wel wat gewend zijn.  Wij zijn benieuwd in wat voor staten de erotische thriller Havana van Jeroen Guliker lezend Nederland weer gaat brengen. Toch op zijn minst rode oortjes.

Havana als decor

In Havana komt de carrière van kunstenares Hannah in een stroomversnelling als de machtige Simon Salomons haar talent ontdekt.  Door het plotselinge overlijden van haar moeder wordt Hannah gedwongen om terug te keren naar haar geboortedorp.  Maar zij heeft niet voor niets al op jonge leeftijd het streng gereformeerde Duinwijck de rug toegekeerd.

Herinneringen

Terug in het ouderlijk huis komen herinneringen boven die ze angstvallig had weggestopt. Simon Salomons, die niet alleen liefde voor haar kunst toont, maar ook gehecht raakt aan Hannah zelf, wordt onverwacht meegetrokken in haar verleden.

Ondergronds

Tegelijkertijd speelt zich in Havana nog een verhaal af: ergens ondergronds wordt een vrouw vastgehouden door een geloofsfanaat. De man is er heilig van overtuigd dat hij het meisje in kwestie moet offeren.  Hij misbruikt het slachtoffer niet alleen seksueel maar ook geestelijk.

Samenkomst verhaallijnen

Het noodlot brengt de twee aparte verhaallijnen bij elkaar. En dan blijkt alles nog erger dan verwacht.

Thriller met erotische tint

Ondanks de afleiding van de erotische scènes schrijft Jeroen Guliker een soepel lopende thriller, waarvan de afloop niet te raden valt. Maar juist door die scènes wordt duidelijk wat de drijfveren van hoofdpersoon Hannah zijn.  En zonder haar had dit verhaal waarschijnlijk  niet geschreven kunnen worden.

Dodelijke tentakels

Ondanks de zorgvuldigheid  in opbouw en uitwerking van de plot  blijft er één los draadje hangen. De dodelijke tentakels van  kunstkenner Simon Salomons lijken in het niets opgelost. Maar misschien heeft Guliker dat express gedaan om de deur op een kier te houden voor een mogelijk vervolg? Laten we het hopen…

Jeroen Guliker; Havana; paperback 302 blz, uitg.Credo

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.