lezen in bed

Erotische romans geliefd bij zowel vrouwen als mannen

Je kent vast het cliché van de vrouw die verdiept is in een erotische roman en de man die afkeurend met zijn ogen draait. Daar is niets van waar, zo blijkt uit een nieuwe studie. Zowel vrouwen als mannen bladeren graag door erotische fictie. 

Ontspannen

Gisteren ging de 82ste editie van de Boekenbeurs van start in Antwerpen. Naar aanleiding daarvan deed de social app Twoo een rondvraag bij 11.000 Belgen. Daaruit blijkt dat meer dan de helft al eens graag een boek leest om zich te ontspannen. Vooral vrouwen pakken graag een boek vast: 67,8% tegenover 49,6% bij de mannen.

Verslinden

Opvallend genoeg hebben we ook een duidelijke voorkeur wat betreft genre. Een kleine verrassing, maar blijkbaar staan erotische fictie en fantasyboeken met stip op één bij de bibliofielen. Meer dan 7 op de 10 Belgen lezen graag erotische fictie. En néé, het zijn niet alleen dames die maar al te graag boeken à la ‘Fifty Shades of Grey’ verslinden. Ook mannen durven er zich aan wagen. Meer zelfs: 72,7% van de mannen geeft toe dat ze fan zijn van erotische fictie. Dat is zelfs nog een tikje meer dan de vrouwen (64,8%). Meer dan 70% van de ondervraagden verslindt ook graag fantasyboeken als ‘Lord of the Rings’. Al is ‘verslinden’ ook relatief. Zo blijkt dat we boeken niet altijd helemaal lezen. Bijna 1 op de 10 Belgen leest nooit het voorwoord en dankwoord van boeken, maar begint meteen met het eerste hoofdstuk. 34,6% geeft aan dit slechts af en toe te lezen.

Romantische avond

Doorgaans zien we boeken lezen als een individuele activiteit, maar ook dat klopt niet volgens de studie van Twoo. 69,5% vindt het fijn om zich samen met de partner te verdiepen in een boek en ze zien het ook zitten om op die manier een romantische avond met twee door te brengen. Een leuk alternatief voor de Netflix & chill?

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.