lezen in bed

Erotische romans geliefd bij zowel vrouwen als mannen

Je kent vast het cliché van de vrouw die verdiept is in een erotische roman en de man die afkeurend met zijn ogen draait. Daar is niets van waar, zo blijkt uit een nieuwe studie. Zowel vrouwen als mannen bladeren graag door erotische fictie. 

Ontspannen

Gisteren ging de 82ste editie van de Boekenbeurs van start in Antwerpen. Naar aanleiding daarvan deed de social app Twoo een rondvraag bij 11.000 Belgen. Daaruit blijkt dat meer dan de helft al eens graag een boek leest om zich te ontspannen. Vooral vrouwen pakken graag een boek vast: 67,8% tegenover 49,6% bij de mannen.

Verslinden

Opvallend genoeg hebben we ook een duidelijke voorkeur wat betreft genre. Een kleine verrassing, maar blijkbaar staan erotische fictie en fantasyboeken met stip op één bij de bibliofielen. Meer dan 7 op de 10 Belgen lezen graag erotische fictie. En néé, het zijn niet alleen dames die maar al te graag boeken à la ‘Fifty Shades of Grey’ verslinden. Ook mannen durven er zich aan wagen. Meer zelfs: 72,7% van de mannen geeft toe dat ze fan zijn van erotische fictie. Dat is zelfs nog een tikje meer dan de vrouwen (64,8%). Meer dan 70% van de ondervraagden verslindt ook graag fantasyboeken als ‘Lord of the Rings’. Al is ‘verslinden’ ook relatief. Zo blijkt dat we boeken niet altijd helemaal lezen. Bijna 1 op de 10 Belgen leest nooit het voorwoord en dankwoord van boeken, maar begint meteen met het eerste hoofdstuk. 34,6% geeft aan dit slechts af en toe te lezen.

Romantische avond

Doorgaans zien we boeken lezen als een individuele activiteit, maar ook dat klopt niet volgens de studie van Twoo. 69,5% vindt het fijn om zich samen met de partner te verdiepen in een boek en ze zien het ook zitten om op die manier een romantische avond met twee door te brengen. Een leuk alternatief voor de Netflix & chill?

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!