Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
lezen in bed
29 oktober 2018

Erotische romans geliefd bij zowel vrouwen als mannen

Je kent vast het cliché van de vrouw die verdiept is in een erotische roman en de man die afkeurend met zijn ogen draait. Daar is niets van waar, zo blijkt uit een nieuwe studie. Zowel vrouwen als mannen bladeren graag door erotische fictie. 

Ontspannen

Gisteren ging de 82ste editie van de Boekenbeurs van start in Antwerpen. Naar aanleiding daarvan deed de social app Twoo een rondvraag bij 11.000 Belgen. Daaruit blijkt dat meer dan de helft al eens graag een boek leest om zich te ontspannen. Vooral vrouwen pakken graag een boek vast: 67,8% tegenover 49,6% bij de mannen.

Verslinden

Opvallend genoeg hebben we ook een duidelijke voorkeur wat betreft genre. Een kleine verrassing, maar blijkbaar staan erotische fictie en fantasyboeken met stip op één bij de bibliofielen. Meer dan 7 op de 10 Belgen lezen graag erotische fictie. En néé, het zijn niet alleen dames die maar al te graag boeken à la ‘Fifty Shades of Grey’ verslinden. Ook mannen durven er zich aan wagen. Meer zelfs: 72,7% van de mannen geeft toe dat ze fan zijn van erotische fictie. Dat is zelfs nog een tikje meer dan de vrouwen (64,8%). Meer dan 70% van de ondervraagden verslindt ook graag fantasyboeken als ‘Lord of the Rings’. Al is ‘verslinden’ ook relatief. Zo blijkt dat we boeken niet altijd helemaal lezen. Bijna 1 op de 10 Belgen leest nooit het voorwoord en dankwoord van boeken, maar begint meteen met het eerste hoofdstuk. 34,6% geeft aan dit slechts af en toe te lezen.

Romantische avond

Doorgaans zien we boeken lezen als een individuele activiteit, maar ook dat klopt niet volgens de studie van Twoo. 69,5% vindt het fijn om zich samen met de partner te verdiepen in een boek en ze zien het ook zitten om op die manier een romantische avond met twee door te brengen. Een leuk alternatief voor de Netflix & chill?

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Nieuw in NL: Body Wrap luxe shapewear met kant

gerelateerde artikelen

7x dingen die mannen doen waar vrouwen opgewonden van raken

Natuurlijk, we worden ook opgewonden van zijn brede armen, mooie ogen...

Verslaafd aan de liefde

In Verslaafd aan liefde van Jan Geurtz lees je hoe we...

Het eerste oogcontact: flirtgedrag

Voel je als man dat je lang niet alle kneepjes van...

Aan deze vijf signalen kan je een narcist herkennen op een eerste date

Een wolf in schaapskleren laat natuurlijk niet meteen zijn ware aard...

Deze 10 gewoontes hebben mannen wanneer ze vrouwen appen

Of je het nou leuk vindt of niet, WhatsApp is een...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

 mooi & gezond algemeen