knap en single

Er goed uitzien en toch single zijn

Ze zien er goed uit, hebben een prima baan, kunnen gezellig kletsen met jan en alleman. En toch zijn ze single. In Vrouw van week 43 werden 4 mannen die aan dit profiel voldoen bevraagd over hun single zijn. Sommige kiezen er bewust voor. Voor anderen echter is single zijn geen keuze. Het overkomt ze.

Er goed uitzien en toch single zijn

Waarom ben jij nog single? Dat is een vraag die jij als single vast ook weleens gekregen hebt. Je ziet er goed uit, je bent vlot, je hebt een prima baan en in gezelschap zit je er zeker niet bij als een dood vogeltje. En toch is het jou nog niet gelukt om een partner te vinden om gelukkig mee te worden. Een partner om gelukkig mee te worden? Dat wil je helemaal niet. Ja, dat kan natuurlijk ook. Of zou je wel willen maar lukt het niet?

Ben je op zoek?

Een vraag aan een van de mannen is of hij echt op zoek is. “Nee, ben ik niet”, was een antwoord. “Ook heb ik geen kinderwens of de behoefte om me te settelen.” Ondanks dat hij niet echt op zoek is, is hij wel aan het daten. Eerlijkheid vindt hij daarbij belangrijk. Wanneer hij meteen weet dat een date niet tot een relatie kan lijden, zegt hij dat eerlijk. Wat hij graag wil vinden bij een partner is het hebben van dezelfde humor en qua politiek en maatschappij en waarden op één lijn zitten.

Ben je geschikt?

Aan de volgende man werd gevraagd waar hij niet geschikt voor is. Hij vindt zichzelf, terugkijkend op zijn leven, niet geschikt om zijn leven lang bij één vrouw te blijven. Toch heeft hij vaste relaties gehad en ondertussen drie kinderen. Het is hem gewoon overkomen. Zoals hij zelf zegt: “Ik stond erbij en keek ernaar.” Zijn hang naar vrijheid maakt een vaste relatie wel moeilijk. Aan datingsites doet hij niet, vrouwen ontmoet hij ouderwets in de kroeg of op feestjes. Hij houdt van flirten en laat een ontmoeting worden wat het wordt. Een relatie lijkt hem best fijn, maar op het moment heeft hij genoeg aan zichzelf, aan zijn freelance baan en aan zijn kinderen die hij in co-ouderschap opvoedt.

Wat vind je een afknapper?

De derde man heeft de ervaring dat zijn vriendin vreemd ging. Hierdoor heeft hij moeite gekregen zich open te stellen en houdt daardoor langer de boot af. Hij heeft wel meer vriendinnen gehad, maar nog nooit echt samengewoond. Hij heeft een rijk sociaal leven, te druk met werk, muziek en wielrennen. Vriendinnen gingen klagen dat er te weinig tijd voor hen was.  Een echte afknapper is wanneer een vrouw voor het eerst blijft slapen en dan meteen je huis gaat opruimen. Wanneer ze meteen zou beginnen over haar kinderwens, zou me dat enorm afschrikken. Hij redt zich prima maar hij is zich er wel van bewust dat hij het wel leuk zou vinden om iemand te vinden die in je leven past en met wie je alles zou willen delen.

Voel jij je eenzaam?

Aan de laatste van de vier werd gevraagd naar zijn eenzaamheid. Hij is dat zeker niet. Hij vermaakt zich prima, maar staat wel open voor een relatie. Hard aan het zoeken is hij niet, terwijl hij toch niet echt een ‘eeuwige vrijgezel’ wil blijven. Misschien moet hij er toch werk van gaan maken, bedenkt hij hardop. Iedereen zou toch een fijne relatie willen, bedenkt hij. Dat hij enkel thuis zit en niets onderneemt is niet zo. Hij werd bij zijn 40e na een lange relatie single. Dit vond hij best wennen, hoewel hij de vrijheid prettig vond. Hij is al drie keer met een singlereis mee geweest. Niet om de liefde van zijn leven tegen te komen, maar om leuke mensen te ontmoeten terwijl je actief bezig bent. Het heeft hem verrast hoe leuk zo’n singlereis is.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.