knap en single
20 October 2015

Er goed uitzien en toch single zijn

Ze zien er goed uit, hebben een prima baan, kunnen gezellig kletsen met jan en alleman. En toch zijn ze single. In Vrouw van week 43 werden 4 mannen die aan dit profiel voldoen bevraagd over hun single zijn. Sommige kiezen er bewust voor. Voor anderen echter is single zijn geen keuze. Het overkomt ze.

Er goed uitzien en toch single zijn

Waarom ben jij nog single? Dat is een vraag die jij als single vast ook weleens gekregen hebt. Je ziet er goed uit, je bent vlot, je hebt een prima baan en in gezelschap zit je er zeker niet bij als een dood vogeltje. En toch is het jou nog niet gelukt om een partner te vinden om gelukkig mee te worden. Een partner om gelukkig mee te worden? Dat wil je helemaal niet. Ja, dat kan natuurlijk ook. Of zou je wel willen maar lukt het niet?

Ben je op zoek?

Een vraag aan een van de mannen is of hij echt op zoek is. “Nee, ben ik niet”, was een antwoord. “Ook heb ik geen kinderwens of de behoefte om me te settelen.” Ondanks dat hij niet echt op zoek is, is hij wel aan het daten. Eerlijkheid vindt hij daarbij belangrijk. Wanneer hij meteen weet dat een date niet tot een relatie kan lijden, zegt hij dat eerlijk. Wat hij graag wil vinden bij een partner is het hebben van dezelfde humor en qua politiek en maatschappij en waarden op één lijn zitten.

Ben je geschikt?

Aan de volgende man werd gevraagd waar hij niet geschikt voor is. Hij vindt zichzelf, terugkijkend op zijn leven, niet geschikt om zijn leven lang bij één vrouw te blijven. Toch heeft hij vaste relaties gehad en ondertussen drie kinderen. Het is hem gewoon overkomen. Zoals hij zelf zegt: “Ik stond erbij en keek ernaar.” Zijn hang naar vrijheid maakt een vaste relatie wel moeilijk. Aan datingsites doet hij niet, vrouwen ontmoet hij ouderwets in de kroeg of op feestjes. Hij houdt van flirten en laat een ontmoeting worden wat het wordt. Een relatie lijkt hem best fijn, maar op het moment heeft hij genoeg aan zichzelf, aan zijn freelance baan en aan zijn kinderen die hij in co-ouderschap opvoedt.

Wat vind je een afknapper?

De derde man heeft de ervaring dat zijn vriendin vreemd ging. Hierdoor heeft hij moeite gekregen zich open te stellen en houdt daardoor langer de boot af. Hij heeft wel meer vriendinnen gehad, maar nog nooit echt samengewoond. Hij heeft een rijk sociaal leven, te druk met werk, muziek en wielrennen. Vriendinnen gingen klagen dat er te weinig tijd voor hen was.  Een echte afknapper is wanneer een vrouw voor het eerst blijft slapen en dan meteen je huis gaat opruimen. Wanneer ze meteen zou beginnen over haar kinderwens, zou me dat enorm afschrikken. Hij redt zich prima maar hij is zich er wel van bewust dat hij het wel leuk zou vinden om iemand te vinden die in je leven past en met wie je alles zou willen delen.

Voel jij je eenzaam?

Aan de laatste van de vier werd gevraagd naar zijn eenzaamheid. Hij is dat zeker niet. Hij vermaakt zich prima, maar staat wel open voor een relatie. Hard aan het zoeken is hij niet, terwijl hij toch niet echt een ‘eeuwige vrijgezel’ wil blijven. Misschien moet hij er toch werk van gaan maken, bedenkt hij hardop. Iedereen zou toch een fijne relatie willen, bedenkt hij. Dat hij enkel thuis zit en niets onderneemt is niet zo. Hij werd bij zijn 40e na een lange relatie single. Dit vond hij best wennen, hoewel hij de vrijheid prettig vond. Hij is al drie keer met een singlereis mee geweest. Niet om de liefde van zijn leven tegen te komen, maar om leuke mensen te ontmoeten terwijl je actief bezig bent. Het heeft hem verrast hoe leuk zo’n singlereis is.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Die witte sokken kunnen uit

Gespreksonderwerp was ‘mijn wensenlijstje’ wat betreft een man. Waar hou je...

Daten met werkloze is grootste afknapper

Uit de enquête van de Britse datingsite Just Lunch blijkt dat...

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat...

Tips & Tricks voor online dating

Deze succesvolle app deelt enkele handige tips & tricks om online...

Minder taboes bij online daten

Waar zo’n 20 jaar geleden online daten nog nieuw en onbekend...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

advertentie