mooier maken
26 July 2016

Enkel vriendschap die rest

Ga je om met een jongeman waar je een tijdje terug best iets mee had willen beginnen, maar die je nu alleen ziet als iemand die wel aardig is, maar waar je nu echt niets meer in ziet? Die jongeman in kwestie ziet dat mogelijk toch anders. Hoe ga je hier mee om, dat het ook bij hem binnen komt. Enkel vriendschap die rest.

Wanneer er geen vonk overspringt

Mogelijk geef je al een tijdje signalen aan die vriend van je, maar wil hij het gewoon niet zien. Hij is vast nog heel gek op jou en zou vanaf zijn kant jullie relatie zelfs willen verdiepen. Je moet niet denken dat alleen jou dit overkomt, het is eigenlijk heel normaal. Het is even leuk en dan komt er weer een leuker iemand voorbij lopen, die meer jouw aandacht weet te trekken. Een vonk springt namelijk wel of niet over. Voel dan ook absoluut geen verplichting om een relatie te beginnen of te behouden.

Enkel vriendschap die rest

Er zijn manieren om die vriend op afstand te krijgen om hem duidelijk te maken dat jij hem enkel ziet als een vriend en niet als geliefde. Manieren waarop verschillen, doe wat bij jou past.

1. Zeg het hem op de man af

Wanneer het voor jou meer dan helder is, moet je streep zetten. Zeg het hem. Een gesprek voeren met iemand die nog wel gevoelens voor jou heeft, is een lastige. Vermijd het niet om je vriendschap te behouden, ben eerlijk.

2. Geef niet langer valse signalen

Stop met het geven van knuffels, ook al wil je soms nog best wat aandacht. Vermijd egoïstisch gedrag wanneer jij behoefte hebt aan aandacht. Neem een stap terug. Stop met hem masseren of met zijn haar te spelen. Houd je handen thuis. Merk je dat je daar moeite mee hebt, dan moet je jouw gevoelens over hem nog even goed overdenken.

3. Benadruk je platonische gevoelens

Probeer de gesprekken luchtig te houden.  Vergelijk hem met je broer, dan weet hij meteen waar hij staat. Het betekent niet meteen dat er iets zal veranderen, maar het laat wel jouw desinteresse al blijken.

4. Neem meer afstand

Wanneer je meer tijd zonder hem om gaat in vullen, dan wordt het ook wel duidelijk. Doe het zo geleidelijk als jouw gevoel dit toelaat. Hij krijgt, of hij het nu wil of niet, meer ruimte om te ademen. Hij zal  zijn vrienden weer meer gaan opzoeken en zo meer afstand van jou nemen. Precies wat jij voor ogen hebt.

5. Heb het met hem over andere meisjes

Je moet het mogelijk niet overdrijven, maar heb het over meisjes in wie hij interesse toont. Steeds een beetje. Hoewel zijn grootste interesse in jou ligt, zal hij op een gegeven moment, na enige aarzeling,  wel doorkrijgen dat jij niets romantisch met hem voor ogen hebt. Hij ziet in dat hij op zoek moet naar een ander.

6. Praat met hem over andere jongens

Praat met hem over jongens die jouw interesse hebben. Je hoeft niet in detail te gaan, maar door over anderen te praten zal hij doorkrijgen dat hij voor jou niet interessant genoeg is om over te praten. Hij is bij jou niet in beeld als geliefde.

7.  Vermijd romantische horecagelegenheden

Word je door hem uitgenodigd voor een romantisch etentje? Dan doe je er geen goed aan daar gehoor aan te geven, ook al klinkt dat specifieke aanbod aanlokkelijk. Bedenk dat wanneer je meegaat het voor hem de unieke gelegenheid is zijn gevoelens voor jou kenbaar te maken. En dat wil je juist niet.

8. Laat gerust een wind

Een wind of een boer, daar hoef je niet meer tegen te vechten. Dat doe je alleen als je echt in iemand geïnteresseerd bent. Dat voelt de man in kwestie ook feilloos aan, dus hij weet genoeg.

9. Speel met uiterlijk

Wil je indruk maken, dan maak je jezelf mooier. Dat moet je nu dus juist niet doen. Laat je mooie kleren achterwege en je make-up kan ook wat minder, of juist verkeerd. Want te veel aandacht voor je uiterlijk kan hem doen denken dat jij je best voor hem doet.

10. Probeer zijn familie niet te ontmoeten

Wanneer je hem al een tijdje kent, zal het moeilijk zijn zijn familie niet te ontmoeten. Waarschijnlijk kennen ze jou al. Is dat niet zo, houd dan contact met zijn familie zo lang mogelijk af. Bij een ontmoeting zullen zij zeker vragen gaan stellen over jullie omdat ze ervan uit gaan dat jij in hem geïnteresseerd bent. Hetzelfde geldt ook voor zijn vrienden.

11. Stuur weinig sms’jes

Stuur hem zo min mogelijk sms’jes. Deel niet elke gedachte of droom die je hebt met hem, of het moet gaan over  het definitief beëindigen van jullie vriendschap. Stuurde je voorheen constant berichtjes, dan is het achterwege blijven van enig bericht van jou kant al signaal genoeg.

12. Zet hem niet op eerste plaats

Wanneer je niet met hem door wil, moet je ook niet langer alles om hem heen plannen. Je wilt zijn vriendin niet langer zijn, dus zie hem dan niet langer als je vriendje of je geliefde.  Laat hem los.

13. Begeef  je onder de mensen

Begeef je meer in groepen, op plaatsen waar meer mensen zijn, waar je dus niet met hem alleen hoeft te zijn. Jij geeft hem daarmee niet het gevoel dat jij daar speciaal voor hem bent, en jij kunt je iets meer ontspannen. Zijn er tafels, probeer dan te vermijden dat je naast hem zit, aan de overkant is beter.

14.  Stel je niet langer open voor hem

Vertel deze man niet langer je diepste geheimen. Als hij een tijdje je beste vriend was, is dat mogelijk al gebeurd. Is het zover nog niet gekomen, probeer dan in het vervolg persoonlijke gesprekken te mijden. Hij hoeft niet te weten dat je wilt afvallen of dat je onzeker bent over je voeten. Het delen van persoonlijke verhalen ziet de ander als teken van vertrouwen en motivatie. En dat wil je niet meer.

15. Betaal je eigen rekeningen

Natuurlijk is het leuk af en toe iets te krijgen. Laat echter deze man niet langer alles voor je betalen, dat schept verwachtingen. Hij is niet je geliefde maar enkel een vriend, betaal dus je eigen drankje of broodje in de stad. Betaal gewoon altijd voor jezelf, dan heb je nooit een excuus nodig. Laat de ander niet denken van jou afhankelijk te zijn.

Ben eerlijk over gevoelens

Heb je dus de behoefte om een geliefde niet meer dan een vriend te laten zijn, voel je daar niet rot over. Gevoelens worden soms gewoon niet beantwoord, kan jou andersom ook overkomen. Doe hem en vooral jezelf wel een plezier door open en eerlijk te zijn over je veranderde gevoelens.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met deze tips heb je geen ongemakkelijke telefoonseks

Tinderdates zitten er nauwelijks in en met iemand mee naar huis...

10 signalen van een ongezonde relatie

Nu je weer single bent kijk je misschien anders terug op...

Jarig tijdens Covid-19? Zo kun je het toch leuk maken!

In plaats van je verjaardag met een grote groep thuis te...

Zo ga je van vriendschap naar relatie

Ben je al jaren bevriend met iemand, maar voel je stiekem...

10 x tekenen dat je ook een emotionele connectie hebt met je nieuwe lief

Hoe weet je of je überhaupt een emotionele connectie met iemand...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie