Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
21 februari 2019

Energiebesparingstips op vakantie

Het klimaat wordt steeds meer een belangrijk punt op de agenda. Niet alleen voor de overheid, maar ook voor het grootste deel van de Nederlandse inwoners. We proberen gezamenlijk de uitstoot te beperken en drastische klimaatveranderingen tegen te gaan. In de media horen we vaak een heel scala aan mogelijkheden om zelfvoorzienend te worden en over te gaan op groene stroom. Daarnaast komen ook energiebesparende tips aan bod. Nu de zomer weer nadert en we naarstig op zoek gaan naar een nieuwe vakantielocatie, rest ons maar één ding te vragen: hoe zorg ik voor een beter milieu op vakantie? Op vakantie zien we toch dat een levensstijl van ‘leven de lol’ overheerst. Is het dan nog wel mogelijk om bij te dragen aan een beter milieu? Het antwoord is ja! Wij hebben een paar energiebesparingstips op vakantie voor jou op een rijtje gezet.

Kies voor een energiezuinig vakantieverblijf

Allereerst is het belangrijk om voor een energiezuinig vakantieverblijf te kiezen. Maar hoe kom je er achter of vakantieoorden doelbewust energiezuinig worden gemaakt? Een milieulabel van vakantiewoningen is vaak niet te vinden. Dit is eigenlijk ook best vreemd, want ook in vakantieverblijven verbruikt men stroom. Misschien zelfs nog wel meer energie dan op andere plekken, simpelweg om meer luxe op vakantie te creëren. Bovendien worden vakantiewoningen bijna het gehele jaar door gebruikt. Natuurlijk niet altijd door dezelfde mensen, maar ze zijn hiermee minstens net zo intensief in gebruik als gewone woningen. Toch is een milieulabel niet verplicht. Dat is de wet nu eenmaal. Maar waar herken je energiezuinige vakantieverblijven dan wél aan?

  • Doe research op internet naar energieneutrale vakantieoorden. Natuurlijk zegt de beschrijving van een vakantieverblijf nog niet zo veel. Iedereen kan strooien met zogenaamde duurzame kwaliteiten om zich van concurrenten te onderscheiden, dus hoe haal je de werkelijke energieneutrale vakantieoorden eruit?
  • Het antwoord is simpel: neem telefonisch contact op. Vraag naar duurzame oplossingen in hun woningen. Of ze gebruik maken van groen stroom of aanpassingen in huis hebben aangebracht om onnodig stroomverbruik tegen te gaan. Op basis van die informatie krijg je een duidelijk beeld van de betrouwbaarheid van het vakantieverblijf.
  • Kies voor accommodaties met het ‘Green Key’ keurmerk. Zo ben je verzekerd van een energiebewust verblijf.

Waarom verbruiken we op vakantie meer stroom dan anders?

Vaak zien we dat het stroomverbruik op vakantie extreem toeneemt. Maar waarom is dat eigenlijk? Waarom zou je op een vakantieoord meer gebruik maken van stroom dan thuis? Als we op vakantie zijn, leven we anders dan we thuis zouden doen. Vakantie draait om luxe, daarom nemen we het meestal niet zo nauw met energiebesparende tips. Denk bijvoorbeeld aan de stroom die we gebruiken om het vakantieoord op aangename temperatuur te brengen. Doorgaans wordt een airconditioning gebruikt, terwijl je thuis al snel de ventilator pakt of de ramen ’s avonds goed opent. Door ook bewustzijn op vakantie te creëren, beperk je het stroomgebruik tot een acceptabel level.

Energie besparen als je niet thuis bent

Natuurlijk kan je ook thuis veel energie besparen als je een week of een paar weken van huis bent. Dit is juist de uitgelegen kans om je stroom- en gasverbruik tot het minimum te beperken. Maar waar moet je dan aan denken?

  • Haal eerst alle stekkers uit het stopcontact. Denk ook aan opladers, tv-kabels, etc. Deze blijven ongemerkt stroom vragen en dat is, nu je van huis bent, natuurlijk niet nodig.
  • Zet de verwarming helemaal uit als je enkele weken van huis bent.
  • Zet alle verlichting uit en gebruik eventueel een timer als je voor de veiligheid enkele lampen op regelmatige basis aan wilt zetten.
Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Condoom.nl

gerelateerde artikelen

Feestdagen voorbij: wat te doen met je oude kerstboom?

Weet jij al wat je met je kerstboom doet na de...

Erop uit in december: tips voor singles

Wil jij als single van de donkere maanden toch iets gezelligs...

Festivals willen wegwerptenten weg hebben

Kamperen op een festival weekend? Hartstikke leuk! Minder leuk is al...

Duurzaam reizen: met deze tips doe je het écht

Heb jij als voornemen om in het nieuwe jaar ook echt...

7 toppers van eco-vriendelijke vakantiebestemmingen

Wil jij niet alleen bewuster leven maar ook bewuster reizen? Met...

singlessite gidsen

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie

Condoom.nl