second love

Elke dag dezelfde? Dat is saai

Over monogamie zullen de meningen altijd verdeeld blijven. Zo ook over datingsites waar je voor een tweede liefde gaat. Op dergelijke sites kun je op een goede manier zoeken naar een date terwijl je al een relatie hebt. Het is prettig dat het voor iedereen op die site duidelijk is waar de ander naar op zoek is.

Op gewone datingsites gewone singles

Het verschil met een gewone datingsite is dat daar vooral singles op zitten. Wanneer je met een single contact legt, moet je eerst zoveel uitleggen en dat is lastig. In het dagelijks leven iemand tegen het lijf lopen, die op jouw golflengte zit qua ideeën over monogaam zijn, dat is bijna onmogelijk.  Bijna heel de wereld lijkt alles wat niet monogaam is af te keuren, dus wanneer je hier openlijk voor pleit wordt je vaak veroordeeld.

Open relatie of affaire

Iedereen is naar mijn inzicht vrij om zijn eigen mening daarover te hebben. Het hebben van een open relatie of het hebben van een affaire, het is maar hoe je het noemt. Dat je daarbij best mag nadenken over een mogelijk thuisfront wat nergens vanaf weet, dat is wel het minste wat je kunt doen. Wat zou jij er van vinden als jouw partner jou niet eerlijk vertelt over buitenechtelijke relaties? En wie weet ben je beiden wel bezig met polygamie, omdat jullie relatie niet slecht is maar gewoon wat mist.

Monogamie is de maat

Het is toch raar dat monogamie zo wordt opgelegd in onze samenleving. Je hele leven lang alles delen met één. Dat klinkt mooi, voor velen. Maar bij dat idee, kun je het ook heel benauwd krijgen. Seks en liefde hoeven ook niet altijd samen te gaan. Met de één de seks en met de ander lief en leed, dat is mogelijk. Mensen die in dergelijke relaties terecht komen, kiezen hier niet altijd bewust voor. En het werkt natuurlijk alleen vlekkeloos als je beide dezelfde instelling hebt. Het is dus zeker niet de makkelijkste vorm van het hebben van relaties. Het belangrijkste is dat je vooral trouw blijft aan jezelf. Hou van je zelf en laat je niets wijsmaken door anderen.

Persoon zelf is verantwoordelijk

Dat sites als Second Love het verwijt krijgen dat ze vreemdgaan stimuleren, dat lijkt me onzin. Dat ze het makkelijker maken dat is duidelijk. Maar wanneer mensen er nog nooit aan gedacht hebben om vreemd te gaan, dan gaan ze dat volgens mij ook niet spontaan doen. En wanneer je het wel van plan was, dan kan het namelijk ook buiten dergelijke sites om bijvoorbeeld in de kroeg. Niet de site is “schuldig”, de verantwoordelijkheid ligt altijd bij jou als persoon.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam