second love

Elke dag dezelfde? Dat is saai

Over monogamie zullen de meningen altijd verdeeld blijven. Zo ook over datingsites waar je voor een tweede liefde gaat. Op dergelijke sites kun je op een goede manier zoeken naar een date terwijl je al een relatie hebt. Het is prettig dat het voor iedereen op die site duidelijk is waar de ander naar op zoek is.

Op gewone datingsites gewone singles

Het verschil met een gewone datingsite is dat daar vooral singles op zitten. Wanneer je met een single contact legt, moet je eerst zoveel uitleggen en dat is lastig. In het dagelijks leven iemand tegen het lijf lopen, die op jouw golflengte zit qua ideeën over monogaam zijn, dat is bijna onmogelijk.  Bijna heel de wereld lijkt alles wat niet monogaam is af te keuren, dus wanneer je hier openlijk voor pleit wordt je vaak veroordeeld.

Open relatie of affaire

Iedereen is naar mijn inzicht vrij om zijn eigen mening daarover te hebben. Het hebben van een open relatie of het hebben van een affaire, het is maar hoe je het noemt. Dat je daarbij best mag nadenken over een mogelijk thuisfront wat nergens vanaf weet, dat is wel het minste wat je kunt doen. Wat zou jij er van vinden als jouw partner jou niet eerlijk vertelt over buitenechtelijke relaties? En wie weet ben je beiden wel bezig met polygamie, omdat jullie relatie niet slecht is maar gewoon wat mist.

Monogamie is de maat

Het is toch raar dat monogamie zo wordt opgelegd in onze samenleving. Je hele leven lang alles delen met één. Dat klinkt mooi, voor velen. Maar bij dat idee, kun je het ook heel benauwd krijgen. Seks en liefde hoeven ook niet altijd samen te gaan. Met de één de seks en met de ander lief en leed, dat is mogelijk. Mensen die in dergelijke relaties terecht komen, kiezen hier niet altijd bewust voor. En het werkt natuurlijk alleen vlekkeloos als je beide dezelfde instelling hebt. Het is dus zeker niet de makkelijkste vorm van het hebben van relaties. Het belangrijkste is dat je vooral trouw blijft aan jezelf. Hou van je zelf en laat je niets wijsmaken door anderen.

Persoon zelf is verantwoordelijk

Dat sites als Second Love het verwijt krijgen dat ze vreemdgaan stimuleren, dat lijkt me onzin. Dat ze het makkelijker maken dat is duidelijk. Maar wanneer mensen er nog nooit aan gedacht hebben om vreemd te gaan, dan gaan ze dat volgens mij ook niet spontaan doen. En wanneer je het wel van plan was, dan kan het namelijk ook buiten dergelijke sites om bijvoorbeeld in de kroeg. Niet de site is “schuldig”, de verantwoordelijkheid ligt altijd bij jou als persoon.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland