internet dating

Eisen in de liefde: zelfde leeftijd, slim & slank

Hoewel verliefdheid de aanleiding kan zijn voor een relatie, spelen er ook andere factoren mee die we belangrijk vinden voor een goede match. Datingsite Parship onderzocht in hoeverre demografische factoren van belang zijn bij de partnerkeuze van Nederlanders. Leeftijd staat met stip op nummer één en wordt door de meerderheid als belangrijk gezien: 70 procent van de Nederlanders vindt het belangrijk dat hun partner in dezelfde leeftijdsfase zit.

Millennials meest kritisch

Parship onderzocht het belang van leeftijd, inkomen, postuur, politieke voorkeur, geloofsovertuiging en opleiding. Opvallend is dat millennials kritischer zijn dan 55-plussers, op bijna alle fronten. Niet alleen vinden meer millennials (79%) dan ouderen (69%) het belangrijk dat hun partner in dezelfde leeftijdsfase zit, maar ook vinden meer millennials het belangrijk dat hun partner dezelfde geloofsovertuiging (47%) en politieke voorkeur (36%) heeft.

55-plussers

Alleen qua inkomsten stellen 55-plussers hogere eisen dan de jongere ondervraagden. Voor een kwart (26%) speelt een bovengemiddeld loonstrookje een significante rol in de partnerkeuze, tegenover 15 procent van de millennials.

Mannen versus vrouwen

Mannen en vrouwen verschillen van mening over wat zij belangrijk vinden bij hun partnerkeuze. Het grootste verschil is het belang dat zij hechten aan een slank postuur. Waar slechts een derde van de vrouwen een slank postuur belangrijk vindt, vindt bijna de helft (46%) van de mannen dit een musthave. Daarentegen vinden veel meer vrouwen (27%) dan mannen (16%) dat hun partner een bovengemiddeld inkomen moet hebben. Ook over de overige factoren zijn de vrouwen veeleisender.

Hoog opleidingsniveau

Hoewel de meerderheid een hoog opleidingsniveau geen vereiste vindt, is dit wel de op een na belangrijkste factor in het onderzoek: 41 procent van de Nederlanders vindt het van belang dat hun partner minimaal een bachelorsdiploma op zak heeft.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam