Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
internet dating
16 juli 2018

Eisen in de liefde: zelfde leeftijd, slim & slank

Hoewel verliefdheid de aanleiding kan zijn voor een relatie, spelen er ook andere factoren mee die we belangrijk vinden voor een goede match. Datingsite Parship onderzocht in hoeverre demografische factoren van belang zijn bij de partnerkeuze van Nederlanders. Leeftijd staat met stip op nummer één en wordt door de meerderheid als belangrijk gezien: 70 procent van de Nederlanders vindt het belangrijk dat hun partner in dezelfde leeftijdsfase zit.

Millennials meest kritisch

Parship onderzocht het belang van leeftijd, inkomen, postuur, politieke voorkeur, geloofsovertuiging en opleiding. Opvallend is dat millennials kritischer zijn dan 55-plussers, op bijna alle fronten. Niet alleen vinden meer millennials (79%) dan ouderen (69%) het belangrijk dat hun partner in dezelfde leeftijdsfase zit, maar ook vinden meer millennials het belangrijk dat hun partner dezelfde geloofsovertuiging (47%) en politieke voorkeur (36%) heeft.

55-plussers

Alleen qua inkomsten stellen 55-plussers hogere eisen dan de jongere ondervraagden. Voor een kwart (26%) speelt een bovengemiddeld loonstrookje een significante rol in de partnerkeuze, tegenover 15 procent van de millennials.

Mannen versus vrouwen

Mannen en vrouwen verschillen van mening over wat zij belangrijk vinden bij hun partnerkeuze. Het grootste verschil is het belang dat zij hechten aan een slank postuur. Waar slechts een derde van de vrouwen een slank postuur belangrijk vindt, vindt bijna de helft (46%) van de mannen dit een musthave. Daarentegen vinden veel meer vrouwen (27%) dan mannen (16%) dat hun partner een bovengemiddeld inkomen moet hebben. Ook over de overige factoren zijn de vrouwen veeleisender.

Hoog opleidingsniveau

Hoewel de meerderheid een hoog opleidingsniveau geen vereiste vindt, is dit wel de op een na belangrijkste factor in het onderzoek: 41 procent van de Nederlanders vindt het van belang dat hun partner minimaal een bachelorsdiploma op zak heeft.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Moet je nieuwe lief beslist van reizen houden of stel je te hoge eisen?

Al een tijdje zijn in Nederland meer dan een miljoen mensen...

Ben je single: lekker gezond

Ben je (weer) single? Dat valt niet altijd mee, Maar tussen...

Leeftijdsverschil van vijf jaar of meer verhoogt kans op echtscheiding

Stellen waarvan de partners ongeveer even oud zijn gaan het minst...

Kieskeurig bij partnerkeuze

Vrouwen op datingsites zijn behoorlijk kritisch, vinden veel van de mannen....

Vrouwen vaker last van gebroken-hart-syndroom dan mannen

Heb je zo'n enorm liefdesverdriet?Voelt het alsof je hart letterlijk gebroken...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie