muziek relatie liefde

Einde relatie bezongen door Amy Winehouse

We hebben allemaal zo onze eigen manier om om te gaan met verdriet, pijn en rouw na het stuklopen van een relatie. Heb je een mega schrijf en zangtalent? Dan kan je er ook een song over schrijven.  Dat is precies wat Amy Winehouse dertien jaar terug deed toen ze de single ‘Back To Black’ uitbracht. Er schuilt letterlijk een hartverscheurend verhaal achter de track van het gelijknamige album dat inmiddels een klassieker te noemen is.

Relatiebreuk

Het nummer gaat namelijk over de breuk tussen Amy en haar toenmalige vriend Blake Fielder-Civil. Ironisch genoeg komen zij uiteindelijk weer terug bij elkaar en trouwen ze zelfs in 2007. Toch gaat er flink wat pijn vooraf aan de reparatie van deze relatie. In feite gaat ‘Back To Black’ over het afronden van een relatie en teruggaan naar iets dat vertrouwd is voor jou. Blake ging terug naar zijn ex-vriendin en Amy greep terug naar de drank en het leven in haar donkere periode.

Gouden duo

‘Back To Black’ is het eerste nummer dat Amy Winehouse samen schrijft met Mark Ronson. Een samenwerking die in meerdere gevallen een erg succesvolle bleek te zijn. Het is maart 2006 wanneer de twee elkaar ontmoeten en gewoon over muziek beginnen te babbelen. Ze laten elkaar wat platen horen en Ronson werkt in de nacht aan een nieuwe track. Winehouse slaapt in een hotel om de hoek en komt de dag erna terug, om de basisakkoorden van ‘Back To Black’ al te horen. Dat bevalt haar zo, dat ze besluit twee weken te blijven. Samen schrijven ze een nummer of zes. Amy overdag met haar gitaar en teksten, Ronson in de nacht met arrangementen en aanpassingen. Het is het begin van een nieuw tijdperk.

Bron: NPO Radio 2

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.