muziek relatie liefde

Einde relatie bezongen door Amy Winehouse

We hebben allemaal zo onze eigen manier om om te gaan met verdriet, pijn en rouw na het stuklopen van een relatie. Heb je een mega schrijf en zangtalent? Dan kan je er ook een song over schrijven.  Dat is precies wat Amy Winehouse dertien jaar terug deed toen ze de single ‘Back To Black’ uitbracht. Er schuilt letterlijk een hartverscheurend verhaal achter de track van het gelijknamige album dat inmiddels een klassieker te noemen is.

Relatiebreuk

Het nummer gaat namelijk over de breuk tussen Amy en haar toenmalige vriend Blake Fielder-Civil. Ironisch genoeg komen zij uiteindelijk weer terug bij elkaar en trouwen ze zelfs in 2007. Toch gaat er flink wat pijn vooraf aan de reparatie van deze relatie. In feite gaat ‘Back To Black’ over het afronden van een relatie en teruggaan naar iets dat vertrouwd is voor jou. Blake ging terug naar zijn ex-vriendin en Amy greep terug naar de drank en het leven in haar donkere periode.

Gouden duo

‘Back To Black’ is het eerste nummer dat Amy Winehouse samen schrijft met Mark Ronson. Een samenwerking die in meerdere gevallen een erg succesvolle bleek te zijn. Het is maart 2006 wanneer de twee elkaar ontmoeten en gewoon over muziek beginnen te babbelen. Ze laten elkaar wat platen horen en Ronson werkt in de nacht aan een nieuwe track. Winehouse slaapt in een hotel om de hoek en komt de dag erna terug, om de basisakkoorden van ‘Back To Black’ al te horen. Dat bevalt haar zo, dat ze besluit twee weken te blijven. Samen schrijven ze een nummer of zes. Amy overdag met haar gitaar en teksten, Ronson in de nacht met arrangementen en aanpassingen. Het is het begin van een nieuw tijdperk.

Bron: NPO Radio 2

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.