second love
31 August 2015

Eeuwige trouw is te lang

Het zal bij niemand onopgemerkt gebleven zijn de nieuwshausse rondom Ashley Madison. Dat de namen van gebruikers en hun persoonlijke gegevens door hackers van deze overspelsite op straat kwamen te liggen. In Nederland is er een equivalent hiervan in de vorm van  SecondLove. Erik Drost de man achter SecondLove adviseert geen persoonlijke gegevens prijs te geven. 

Geschokt

Door het op straat komen van alle gegevens van klanten van Ashley Madison zijn er ook steden in Nederland waar bij de kapper extra stof tot roddelen is. Dat er in een Brabantse dorp 4 klanten zitten, daarover wordt volop gespeculeerd wie die personen dan zijn. Er volgden claims voor schending van privacy, er zou zelfs door twee klanten zelfmoord gepleegd zijn. Natuurlijk is Erik Drost geschokt en wikt en weegt hij zijn woorden. Hij wil vooral voorkomen dat hij hackers op ideeën brengt.

Mensen op SecondLove niet onberoerd

Sinds het hacken van Ashley Madison gebeurt er bij SecondLove duidelijk meer op de site. Er wordt gezien dat er per dag tientallen mensen hun profielen aanpassen. Bijvoorbeeld hun naam veranderen. Of hun profiel helemaal weghalen. Erik Dorst doet zijn best 100% veiligheid te garanderen, maar hij liegt wanneer hij zegt dat er niks kan gebeuren. Zelfs het Witte Huis is gehackt! Wil je niet dat anderen weten waar je mee bezig ben, geef dan geen persoonlijke gegevens prijs. Bedenk een fantasienaam, maar een apart email adres aan. Wacht met persoonlijke zaken te vertellen tot je iemand live ontmoet hebt.

Juist meer belangstelling

In het artikel in BN DeStem van zaterdag 29 augustus zegt Erik Drost dat hij niet gelooft dat de belangstelling voor de site afneemt. Er komt juist meer belangstelling. Er is uitbreiding te zien naar landen als Portugal, Argentinie en Chili. Ook hier neemt het aantal klanten gestaag toe. Van niks in 2008 tot 600.000 leden dit jaar. Op de vraag of Tinder een concurrent is, zegt hij dat dit juist stimulerend werkt voor mensen in een relatie, wanneer ze singles daarover horen praten. De felste tegenstander van SecondLove het SGP boegbeeld Kees van der Staaij, liet geen kans voorbij gaan om de site die overspel promoot aan te pakken. Het werkte juist stimulerend. Elke keer dat hij SecondLove noemt schieten de bezoekcijfers omhoog.

Het blijft een ideaal

Leven vanuit principes is mooi. Wanneer je gelooft in een lang, gelukkig en monogaam huwelijk als ideaal, dan is je goed recht. Maar het blijft een ideaal. De realiteit is anders. De relatie versloft, spanning zakt weg, partners groeien uit elkaar, kinderen krijgen belangrijkere rol. Die idylle bestond vroeger ook al niet. Maar mensen zaten het toen maar met elkaar uit te houden.

Trouw is niks voor jou?

Erik Drost gelooft best in trouw. Hij en zijn vriendin geven elkaar echter niet de garantie dat ze over 30 jaar nog steeds naast elkaar op de bank zitten. Een leven lang eeuwige trouw, dat is gewoon te lang. Maar in plaats van vreemdgaan, kun je dan niet beter een relatie verbreken? werd hem gevraagd. Dat ligt volgens hem niet zo simpel, vaak deel je nog heel veel met je partner, maar wil je gewoon meer spanning, meer geknetter, een beetje flirten.

Flirten of seks?

SecondLove is geen sekssite. Zo’n 65% chat alleen en maakt niet eens een afspraak. De anderen die wel tot een date komen, hebben zeker niet altijd seks. Vrouwen melden zich vaak aan omdat ze van iemand anders erover gehoord hebben. Vrouwen behoren tot de groep die eerder een afspraak maken. Wanneer vrouwen tot een seks afspraak overgaan, dan lichten ze vaak een vriendin of vriend in.

Schuldig?

Erik Drost voelt zich niet schuldig omdat hij als ondernemer ingesprongen is in dit gat in de markt. Wanneer er huwelijken kapot zijn gegaan, dan smeulde er al iets.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Vrouwen voelen zich in zomer sexier en flirten dan meer

De zomerse temperaturen doen de onzekerheid van de Nederlandse vrouw over...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...