Het zal bij niemand onopgemerkt gebleven zijn de nieuwshausse rondom Ashley Madison. Dat de namen van gebruikers en hun persoonlijke gegevens door hackers van deze overspelsite op straat kwamen te liggen. In Nederland is er een equivalent hiervan in de vorm van SecondLove. Erik Drost de man achter SecondLove adviseert geen persoonlijke gegevens prijs te geven.
Geschokt
Door het op straat komen van alle gegevens van klanten van Ashley Madison zijn er ook steden in Nederland waar bij de kapper extra stof tot roddelen is. Dat er in een Brabantse dorp 4 klanten zitten, daarover wordt volop gespeculeerd wie die personen dan zijn. Er volgden claims voor schending van privacy, er zou zelfs door twee klanten zelfmoord gepleegd zijn. Natuurlijk is Erik Drost geschokt en wikt en weegt hij zijn woorden. Hij wil vooral voorkomen dat hij hackers op ideeën brengt.
Mensen op SecondLove niet onberoerd
Sinds het hacken van Ashley Madison gebeurt er bij SecondLove duidelijk meer op de site. Er wordt gezien dat er per dag tientallen mensen hun profielen aanpassen. Bijvoorbeeld hun naam veranderen. Of hun profiel helemaal weghalen. Erik Dorst doet zijn best 100% veiligheid te garanderen, maar hij liegt wanneer hij zegt dat er niks kan gebeuren. Zelfs het Witte Huis is gehackt! Wil je niet dat anderen weten waar je mee bezig ben, geef dan geen persoonlijke gegevens prijs. Bedenk een fantasienaam, maar een apart email adres aan. Wacht met persoonlijke zaken te vertellen tot je iemand live ontmoet hebt.
Juist meer belangstelling
In het artikel in BN DeStem van zaterdag 29 augustus zegt Erik Drost dat hij niet gelooft dat de belangstelling voor de site afneemt. Er komt juist meer belangstelling. Er is uitbreiding te zien naar landen als Portugal, Argentinie en Chili. Ook hier neemt het aantal klanten gestaag toe. Van niks in 2008 tot 600.000 leden dit jaar. Op de vraag of Tinder een concurrent is, zegt hij dat dit juist stimulerend werkt voor mensen in een relatie, wanneer ze singles daarover horen praten. De felste tegenstander van SecondLove het SGP boegbeeld Kees van der Staaij, liet geen kans voorbij gaan om de site die overspel promoot aan te pakken. Het werkte juist stimulerend. Elke keer dat hij SecondLove noemt schieten de bezoekcijfers omhoog.
Het blijft een ideaal
Leven vanuit principes is mooi. Wanneer je gelooft in een lang, gelukkig en monogaam huwelijk als ideaal, dan is je goed recht. Maar het blijft een ideaal. De realiteit is anders. De relatie versloft, spanning zakt weg, partners groeien uit elkaar, kinderen krijgen belangrijkere rol. Die idylle bestond vroeger ook al niet. Maar mensen zaten het toen maar met elkaar uit te houden.
Trouw is niks voor jou?
Erik Drost gelooft best in trouw. Hij en zijn vriendin geven elkaar echter niet de garantie dat ze over 30 jaar nog steeds naast elkaar op de bank zitten. Een leven lang eeuwige trouw, dat is gewoon te lang. Maar in plaats van vreemdgaan, kun je dan niet beter een relatie verbreken? werd hem gevraagd. Dat ligt volgens hem niet zo simpel, vaak deel je nog heel veel met je partner, maar wil je gewoon meer spanning, meer geknetter, een beetje flirten.
Flirten of seks?
SecondLove is geen sekssite. Zo’n 65% chat alleen en maakt niet eens een afspraak. De anderen die wel tot een date komen, hebben zeker niet altijd seks. Vrouwen melden zich vaak aan omdat ze van iemand anders erover gehoord hebben. Vrouwen behoren tot de groep die eerder een afspraak maken. Wanneer vrouwen tot een seks afspraak overgaan, dan lichten ze vaak een vriendin of vriend in.
Schuldig?
Erik Drost voelt zich niet schuldig omdat hij als ondernemer ingesprongen is in dit gat in de markt. Wanneer er huwelijken kapot zijn gegaan, dan smeulde er al iets.