Eeuwige liefde bestaat wel

De mengeling van liefde en lust die als het goed is het begin van een relatie kenmerkt, kan niet blijven duren, zo denken veel mensen. Maar dat blijkt niet in alle gevallen te kloppen. Want volgens de Sunday Times is nu wetenschappelijk bewezen dat ook bij koppels die 20 jaar of langer samen zijn de vonk niet altijd is uitgedoofd.

 

Dat er sleet komt op passie werd tot nu toe beschouwd als een feit, en er zijn wetenschappelijke onderzoeken die daar zelfs een soort tijdsschema voor hebben uitgewerkt. De romantische fase, met vlinders in de buik, stemmingswisselingen en soms obsessief gedrag, die begint na zo’n 12 tot 15 maanden te slijten en na tien jaar samen is die specifieke chemische reactie dan helemaal weg om plaats te maken voor kameraadschap.

Klopt niet, zo blijkt uit onderzoek dat werd uitgevoerd aan de New Yorkse Stony Brook universiteit. De vorsers maakten daar hersenscans van koppels die al twintig jaar of langer samen zijn, en vergeleken die met de hersenactiviteiten van jonge minnaars. Daaruit bleek dat zich bij één op de tien oudere koppels precies dezelfde reacties in de hersens voordeden bij het bekijken van foto’s van hun partner als bij de koppels die aan het begin stonden van een romantische affaire. Want de MRI-scans gaven in beide gevallen een toevloed aan van dopamine, die de mens pleziergevoelens bezorgt.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?