lesbiennes scheiden sneller dan homo's

Eet je vaak teveel: dan ben je impulsief van aard

Ben je nogal impulsief van aard, dan is de kans dat jij bij een ongelukkig gevoel veel te veel eet. Dat blijkt uit een onderzoek van de Michigan State University.

Controle over eten

De onderzoekers interviewden 612 vrouwelijke tweelingen. Daarvan had 14 procent last van ‘binge’ gedrag, overeten (een grote hoeveelheid voedsel eten, maar zonder de controle te verliezen) of controleverlies (moeite met controle houden over eetgedrag, ook als het om kleine hoeveelheden voedsel gaat). Zo bepaalden ze in welke mate de vrouwen last hadden van zogenaamde negative urgency: de neiging om impulsief te handelen bij negatieve emoties.

Eetproblemen

De onderzoekers ontdekten dat vrouwen met dergelijke eetproblemen over het algemeen meer de neiging hadden om impulsief te reageren als ze last van negatieve gevoelens hadden, dan deelnemers zonder dit afwijkende eetgedrag.

Binge eten

Binge eten – in korte tijd ongecontroleerd een grote hoeveelheid voedsel eten – gebeurt dus niet alleen omdat iemand een rotdag heeft gehad, maar heeft ook te maken met hoe impulsief iemand is.

“Het is menselijk dat je naar iets troostends grijpt na een slechte dag. Uit ons onderzoek blijkt dat de neiging om onbezonnen te reageren als je negatieve emoties voelt een persoonlijkheidskenmerk is die tot binge eten kan leiden”, aldus onderzoeker Kelly Klump.

Oorzaken

“Als we de onderliggende oorzaak voor eten bij negatieve emoties zoals stress kunnen behandelen, kunnen we misschien duizenden mensen met verschillende eetstoornissen helpen”, zegt Klump.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!