vakantie liefst met partner

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? Singlessite.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.

Nog verliefder terug

Wat blijkt: zowel mannen (84%) als vrouwen (75%) geven massaal aan nog verliefder terug te komen dan voor de datevakantie het geval was. Ook hoeven verliefde stelletjes niet lang te wachten om een datevakantie te boeken. Het merendeel (45%) van de ondervraagden zegt namelijk dat zij daar al na drie maanden daten klaar voor zijn.

Nederland is ook goed

Moet er worden uitgepakt met een champagnevakantie in het pittoreske badplaatsje Saint Tropez? Nee, volgens de geënquêteerden niet. Als het gaat om een datevakantie zeggen zowel de meeste mannen (37%) als vrouwen (43%) het liefst in Nederland te blijven. Mocht het toch mis gaan dan wordt op deze manier een pijnlijke lange reis vermeden.

De vrouw zoekt datevakantie uit

Naast de eerste verliefde vakantiedagen samen in Nederland doorbrengen zijn ook een stedentrip in het buitenland (31%) en een vliegvakantie (23%) populair. Samen in een tentje (4%) of een georganiseerde reis boeken (3%) wordt over het algemeen wat suf gevonden. Hoe pril ook, als het gaat om het uitzoeken van een datevakantie zijn de vrouwen direct al aan zet. Van de mannen geeft driekwart (76%) aan dit over te laten aan zijn vriendin.

De nieuw verliefden gaan veelal op ontdekkingstocht.  Bijna 90% van de ondervraagden gaat het liefst naar een bestemming waar zij nog nooit zijn geweest.

Cultuur verantwoord daten hip

Wat betreft tijdsbesteding tijdens een datevakantie gaan de geliefden het liefst wat ‘cultuur opsnuiven’ (35%) door bijvoorbeeld de plaatselijke musea te bezoeken. Ook een avontuurlijke boswandeling (25%) of gewapend met een stapel magazines naar het strand (17%) doet het tijdens de datevakantie goed. De behoefte om nieuwe mensen te leren kennen lijkt spontaan verdwenen wanneer men aan het daten is: slechts 1% van de ondervraagden heeft dit dan nog als prioriteit. Overigens zien de mannen (11%) wat extra uurtjes ‘ontspannen’ in een hotelkamer vaker zitten dan de vrouwen (8%).

Objectiviteit kwijt door verliefdheid

Tijdens een datevakantie zijn stelletjes vaak voor het eerst meerdere dagen bij elkaar op een vreemde plek. Hierbij ontstaat nogal eens het idee dat dan vervelende karaktereigenschappen worden blootgelegd. Toch geven de door Singlessite.nl ondervraagden aan hier bijna geen ervaring mee te hebben (81%). Daarbij geven zelfs meer mannen (85%) dan vrouwen (78%) aan dat zij door verliefdheid de objectiviteit helemaal lijken te zijn verloren. Daardoor worden eventuele nare trekjes gewoonweg niet meer gezien. Het lijkt erop dat men met een datevakantie vooral de leuke kanten van elkaar beter leert kennen.

Andere opvallende onderzoeksfeiten:

– Eén op de tien combineert een datevakantie het liefst met sport
– Vrouwen (29%) zijn angstiger voor gespreksstofgebrek dan mannen (23%)
– 53% van de ondervraagden stemt in met een ongewenste bestemming om de net veroverde partner te pleasen
– Een deel (17%) vindt dat de eerste vakantie samen al binnen een maand mogelijk moet zijn

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.
zomervakantie voor singles
By Moniek ·
9 maart 2021

Vier redenen waarom nú het moment is om een vakantie te boeken

Het vaccinatietempo in Nederland ligt op het moment erg hoog. Volgens Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid, komt iedereen begin juli 2021 in aanmerking voor een eerste prik. Daarmee komt een zomervakantie in het buitenland dichterbij