vakantie liefst met partner

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? Singlessite.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.

Nog verliefder terug

Wat blijkt: zowel mannen (84%) als vrouwen (75%) geven massaal aan nog verliefder terug te komen dan voor de datevakantie het geval was. Ook hoeven verliefde stelletjes niet lang te wachten om een datevakantie te boeken. Het merendeel (45%) van de ondervraagden zegt namelijk dat zij daar al na drie maanden daten klaar voor zijn.

Nederland is ook goed

Moet er worden uitgepakt met een champagnevakantie in het pittoreske badplaatsje Saint Tropez? Nee, volgens de geënquêteerden niet. Als het gaat om een datevakantie zeggen zowel de meeste mannen (37%) als vrouwen (43%) het liefst in Nederland te blijven. Mocht het toch mis gaan dan wordt op deze manier een pijnlijke lange reis vermeden.

De vrouw zoekt datevakantie uit

Naast de eerste verliefde vakantiedagen samen in Nederland doorbrengen zijn ook een stedentrip in het buitenland (31%) en een vliegvakantie (23%) populair. Samen in een tentje (4%) of een georganiseerde reis boeken (3%) wordt over het algemeen wat suf gevonden. Hoe pril ook, als het gaat om het uitzoeken van een datevakantie zijn de vrouwen direct al aan zet. Van de mannen geeft driekwart (76%) aan dit over te laten aan zijn vriendin.

De nieuw verliefden gaan veelal op ontdekkingstocht.  Bijna 90% van de ondervraagden gaat het liefst naar een bestemming waar zij nog nooit zijn geweest.

Cultuur verantwoord daten hip

Wat betreft tijdsbesteding tijdens een datevakantie gaan de geliefden het liefst wat ‘cultuur opsnuiven’ (35%) door bijvoorbeeld de plaatselijke musea te bezoeken. Ook een avontuurlijke boswandeling (25%) of gewapend met een stapel magazines naar het strand (17%) doet het tijdens de datevakantie goed. De behoefte om nieuwe mensen te leren kennen lijkt spontaan verdwenen wanneer men aan het daten is: slechts 1% van de ondervraagden heeft dit dan nog als prioriteit. Overigens zien de mannen (11%) wat extra uurtjes ‘ontspannen’ in een hotelkamer vaker zitten dan de vrouwen (8%).

Objectiviteit kwijt door verliefdheid

Tijdens een datevakantie zijn stelletjes vaak voor het eerst meerdere dagen bij elkaar op een vreemde plek. Hierbij ontstaat nogal eens het idee dat dan vervelende karaktereigenschappen worden blootgelegd. Toch geven de door Singlessite.nl ondervraagden aan hier bijna geen ervaring mee te hebben (81%). Daarbij geven zelfs meer mannen (85%) dan vrouwen (78%) aan dat zij door verliefdheid de objectiviteit helemaal lijken te zijn verloren. Daardoor worden eventuele nare trekjes gewoonweg niet meer gezien. Het lijkt erop dat men met een datevakantie vooral de leuke kanten van elkaar beter leert kennen.

Andere opvallende onderzoeksfeiten:

– Eén op de tien combineert een datevakantie het liefst met sport
– Vrouwen (29%) zijn angstiger voor gespreksstofgebrek dan mannen (23%)
– 53% van de ondervraagden stemt in met een ongewenste bestemming om de net veroverde partner te pleasen
– Een deel (17%) vindt dat de eerste vakantie samen al binnen een maand mogelijk moet zijn

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Een individuele rondreis door Noorwegen maken
By Redactie ·
7 december 2023

Een individuele rondreis door Noorwegen maken

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur
By Redactie ·
25 september 2023

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur

Single Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!
By Redactie ·
4 augustus 2023

Single? Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.