20 bizarre date ideeën

Eerste singles partij is nep

Het zou geen slecht idee zijn, de allereerste partij voor singles in Nederland. Met de slogan ‘Alleen staan we sterk” is ook niet veel mis. Helaas, het idee van de journaliste Maartje Duin om een partij voor alleenstaanden op te richten is fictief.

Misleidend

In de Volkskrant stond deze misleidende kop boven een artikel “Maartje Duin richt een partij op voor alleenstaanden, de nieuwe hoeksteen van de samenleving”. Maar het bleek slechts om een idee te gaan. De journaliste is dit voorlopig niet van plan maar hoopt wel at iemand het idee overneemt. Volgens haar tonen de reacties op het artikel aan dat dit echt wel een issue is.

Single de nieuwe norm

Volgens duin zijn alleenstaanden in Nederland zo langzamerhand wel een groep geworden. Eentje die te weinig zichtbaar is maar volgens haar wel steun verdient. “Singles zijn immers meer dan mensen die per definitie op zoek zijn naar een partner en niet iedereen wil tegen elke prijs een nieuwe relatie. Singles hebben wel eigen behoeften en dito verwachtingen” aldus Duin. Singles hebben volgens haar geen eigen identiteit, op hun ID staat ‘ongehuwd’.

Identiteit

Duin was zelf jarenlang single tot ze anderhalf jaar geleden, bij een zoektocht naar het boek ‘Singled Out’ van de Amerikaanse schrijfster Bella DePaulo, een relatie kreeg met de boekhandelaar bij wie ze het kocht. Een geluk dus (“ik vond het niet leuk om alleen te zijn”), mooi voor de anekdote, maar vooral ging dit boek over ‘single-emancipatie’.

“In de Verenigde Staten leefde dat nog iets meer dan bij ons”, zegt ze. “Omdat de druk om er in een relatie als gehuwden te zitten nog groter is dan bij ons. Maar ook hier hebben singles geen eigen identiteit. Op hun identiteitskaart staat ‘ongehuwd’.”

Unieke partner

Volgens Duin mag het wat meer zijn. Omdat, zo was haar eigen ervaring, ze als single bij verschillende vrienden haalde wat anderen bij hun unieke partner zoeken. “Men vergeet vaak dat het principe van het kerngezin hooguit honderd jaar oud is. Maar vanuit dat kerngezindenken wordt bepaald hoe naar alleenstaanden gekeken wordt. En die geraken geïsoleerd. Zo worden ze niet uitgenodigd op feestjes. Of ze hebben zelf schroom om alleen uit te gaan eten. Het idee van ontwerpster Marina van Goor die ‘Eenmaal’ bedacht, een pop-uprestaurant met tafeltjes van één persoon waar een heerlijk viergangenmenu werd geserveerd, was alleen daarom al schitterend. Alleen zijn hoeft niet zielig te zijn.”

Het hele bericht lezen doe je hier.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.