online flirten

Eerste online flirt contact: 4 tips

Een eerste ontmoeting vindt tegenwoordig vaker online plaats dan in het echte leven. Singles ‘ontmoeten’ elkaar eerst via internet voordat ze elkaar in levende lijve zien tijdens een eerste date. Hierdoor heeft flirten een hele andere dimensie gekregen, namelijk het online met elkaar flirten! Maar hoe werkt dat nou precies?

Speelse online flirt

In tegenstelling tot ‘gewoon flirten’ ontbreekt bij online flirten de lichaamstaal. Het is flirten met geschreven woorden. Natuurlijk kan je met smileys extra verduidelijking in emoties geven. Wat heb je nodig voor een leuke, speelse internet flirt? Dat lees je in deze 4 tips!

1# Houd het kort en simpel
Het uitwisselen van berichtjes op internet gaat langzamer dan een gesprek in levende lijve. Dat betekent dat ook de vorm van communiceren anders is. Bij een persoonlijk bericht kun je de diepte ingaan zonder het gesprek te serieus te laten worden. Door middel van jouw lichaamstaal kan je namelijk blijven flirten. Bij online flirten kan dit helaas niet, het gesprek krijgt dus al snel een serieuze wending. Houd het daarom kort en simpel. Je kunt serieuze dingen aanstippen, maar ga er niet te lang op door.

2# Ik hout van jou
Degene die bovenstaande spelfout er gelijk uithalen zijn bij flirten op het internet in het voordeel. Wanneer je nooit hoeft te zoeken naar de juiste woorden, of die gevatte woordspeling werkt dat in jouw voordeel. Voor degene waarbij taal niet hun vriend is, geven wij als tip berichten hardop te lezen, zo schiet een gevat antwoord je snel te binnen.

3# Schrijf op wat er in je opkomt
Denk bij online flirten vooral niet te lang na over wat je terug schrijft. Dit doe je namelijk in een persoonlijk gesprek ook niet. Een gesprek loopt nooit lekker soepel als een van de twee de hele tijd een dag op een antwoord moet wachten.

4# Voorkom harde woorden  
Zoals al eerder benoemd wordt er bij online communicatie geen lichaamstaal gebruikt. Boodschappen kunnen dus anders overkomen dan bedoeld is. Om een miscommunicatie te voorkomen is het belangrijk dat je bij het online flirten geen “harde woorden” gebruikt.

Meer tips over (online) daten en flirten: lees deze 10 universele dating tips. 

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.