willie test womanizer

Eerste kind vaak reden tot vreemdgaan

De overgang van seksueel wezen naar moederschap triggert de behoefte aan een affaire. Volgens onderzoek door AshleyMadison.com, de datingsite voor vreemdgangers, is het niet de door Marilyn Monroe berucht gemaakte seven-year itch, het moment dat partners overspel plegen, maar de drie tot vijf jaar itch.

Dit gegeven komt voort uit de analyse van de 24 miljoen leden die de site wereldwijd heeft. Een pasgeboren baby geeft vaak aanleiding bij koppels tot de eerste affaire.

Noel Biderman, CEO en oprichter van AshleyMadison.com, legt de trend uit: “Het krijgen van een baby is een zware belasting op de relatie voor partners omdat seksuele activiteiten en aantrekkingskracht minder worden in deze periode. Vrouwen voelen zich minder begeerd en zowel mannen en vrouwen ervaren dat sex problematisch in te passen is met een baby in de buurt. Daarnaast gaat de aandacht van moeder soms in zijn geheel naar het kind. Men gaat op zoek naar iemand buiten de relatie om te vinden wat ze missen.”

Wanneer een kind zijn intrede doet, wordt de relatie meer en meer een spel van ballen hoog houden tussen de behoeftes van het kind en dat van de partners. Het verzorgen van een baby neemt nu eenmaal veel tijd in beslag. Tijd die men voor de geboorte kon steken in het psychische en emotionele welbevinden van elkaar.

De cijfers van AshleyMadison.com wereldwijd laten zien dat vooral mannen en vrouwen tussen de 30 en 40 jaar met een gezin een affaire zoeken. Op die manier lukt het ze om hun gezin draaiende te houden en toch een oplossing te vinden voor het gebrek aan intimiteit en sex binnen hun relatie.

Feiten over de Nederlanders die vreemdgaan:

• Met 53% van de mannen en 43% van de vrouwen is gebrek aan sex de grootste reden om vreemd te gaan. Het missen van spanning is een goede tweede. 19% van de mannen en 26% van de vrouwen geeft dit als reden aan.
• 48% van de mannen en 49% van de vrouwen geeft aan slechts twee keer per maand sex te hebben met hun partner.
• Slechts 14% van de vrouwen en 22% van de mannen voelen zich schuldig over het najagen van affaires.

Bron: Ashleymadison

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.