Eerste indruk cruciaal voor verdere verloop datingavontuur

Een nieuw jaar dus nieuwe kansen. Elk nieuw jaar wordt begonnen met het voornemen  tot het vinden van een leuke nieuwe partner. Zonder eerste date geen leuke nieuwe liefde. Datingwebsite Relatieplanet was benieuwd en stelde de vraag: hoe zie jij een geslaagde eerste date voor je? De liefdesenquête werd door ruim 1800 singles in de leeftijd van 18 en 74 jaar ingevuld. 

Vinden van nieuwe partner

Elk jaar eindigen en starten we traditiegetrouw met een lijst goede voornemens. Volgens onderzoek behoren stoppen met roken, minder eten en meer sporten nog altijd tot de absolute toppers. Ook singles blijven niet achter, 2012 wordt gezien als het jaar voor het vinden van een leuke nieuwe partner. “Relatieplanet biedt verscheidene online mogelijkheden om andere singles te leren kennen. Het doel is het vinden van die ene leuke single. Een eerste date is spannend. Met de enquêteresultaten bieden we singles handvaten voor een eerste gezellige kennismaking.” Aldus Thomas Boonstoppel, Operationeel Manager Relatieplanet.

Ben vooral jezelf

Vrouwen spenderen voor een eerste date gemiddeld 20 tot 45 minuten voor de spiegel. Gewoonlijk is dit gemiddeld 10 tot 15 minuten. Mannen hebben met gemiddeld 10 tot 15 minuten, normaal gesproken 5 tot 10 minuten, wat minder tijd nodig. Hier ligt voor de meeste singles de grens. 72% van de singles vinden het belangrijk dat iemand zoveel mogelijk zichzelf is. Een outfit uit de huidige garderobe voldoet prima. Je helemaal in het nieuw steken vinden singles niet nodig. Iemand die extra zijn of haar best doet of met presentjes aan komt zetten worden niet door iedereen gewaardeerd. 33% van de vrouwen en 20% van de mannen kunnen een attentie echter wel waarderen. Vrouwen denken hierbij aan bloemen of chocolade. De mannen geven aan voornamelijk zelf iets mee te willen nemen, echter wordt iets grappigs, persoonlijks of een goed humeur zeker gewaardeerd.

Eerste indruk van cruciaal belang

Daten doen singles het liefst in een restaurant, café en koffie- of theehuis. Ook een gezellig struinen over het strand, een bos- of stadswandeling en een frisse neus halen in een park doen het goed. 70% van de singles geeft aan de eerste indruk van de ander cruciaal te vinden. Hierbij wordt zowel gelet op het uiterlijk als het innerlijk van de potentiële partner. Voldoet iemand niet aan de verwachtingen, dan is een eerste date niet voor herhaling vatbaar. De nadruk ligt op elkaar en niet op de activiteit zelf. Dit geeft singles de gelegenheid een zo goed mogelijk beeld van elkaar te vormen. Tref je niet meteen een nieuwe levenspartner, dan is dat geen ramp. Door te daten leer je jezelf steeds beter kennen en dat komt niet alleen jezelf, maar uiteindelijk ook je toekomstige partner ten goede.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam