succesvol daten

Eerste Hulp bij Daten

Handleidingen over wat wel en wat niet en hoe ter sprake te brengen op een eerste date zijn er niet. Soms kun je een onderwerp hebben wat gewoon niet werkt. Of alleen maar averechts. Hier een soort EHBO voor daten, zelfs wetenschappelijk onderbouwd. Garantie voor succesvol afspraakje jammer genoeg niet verzekerd.

1. Films beter niet, reizen zeker wel

Gesprekken over reizen gaan vaak over leuke vakanties en droombestemmingen. Je gaat elkaar hierdoor als aantrekkelijker beschouwen. Een onderzoek van een psycholoog bevestigde dit toen bleek dat van de stellen die over films praatten, minder dan 9% zin had in een 2e date. Dat was dubbel zoveel bij de daters die over reizen hadden geconverseerd.

2. Je houding bepaalt de ambiance

Het is belangrijk om niet te dominant in het gesprek te zijn, maar ook niet te afwachtend of afwezig. Om die extremen te vermijden kun je het beste gewoon reageren op een opmerking of vraag van de ander om dan de bal, met oprechte interesse, terug te kaatsen.

3. Persoonlijke onderwerpen

Emotionele en persoonlijke informatie delen tijdens de eerste date zorgt voor een sterkere verbondenheid. Psycholoog Arthur Aron van de State University van New York wilde mensen die elkaar nooit eerder ontmoet hadden, dichter bij elkaar brengen. In zijn onderzoek versnelde hij het kennismakingsproces met behulp van 36 vragen over persoonlijke onderwerpen. Na nog geen uur was bij 30% van de proefpersonen de band al hechter dan bij de duo’s die over koetjes en kalfjes praatten.

4. Kom uit je schulp

Mensen verplichten om te praten over onverwacht intieme onderwerpen, leidt tot leukere dates. Als mensen vrij mogen kiezen waarover ze praten, grijpen ze sneller terug naar een veilig, eenvoudig onderwerp, waar uiteindelijk niemand echt plezier aan beleeft of voordeel uithaalt. Time.com deed een experiment. Ze lieten de daters alle vragen stellen die ze maar wilden. Zoals: ‘Hoeveel partners heeft u gehad? Heeft u ooit iemands hart gebroken? Hoe denkt u over abortus? Heeft u soa’s?
In plaats van over voetbal of favoriete gerechten te babbelen, deelden de gesprekspartners hun grootste angsten of vertelden ze over hoe ze hun maagdelijkheid waren kwijtgeraakt. Wat bleek? Iedereen was meer tevreden over dat soort conversaties.

5. Lus je een biertje?

Wie niet alleen naar huis wil na de date, moet misschien meteen nagaan of de partner houdt van de smaak van bier. Datingsite OkCupid ontdekte dat die ene vraag het beste kon voorspellen of mannen of vrouwen seks zouden hebben bij de eerste date. Ongeacht geslacht of seksuele voorkeur, blijkt het 60% waarschijnlijker dat iemand die van bier houdt het bed in zal duiken met iemand die hij of zij pas ontmoet heeft.

6. Laat je lach zien

Een lach kan zoveel voor je doen. Het kan ervoor zorgen dat je date zich als een echte komediant voelt, maar het zorgt er ook voor dat je date zich een stuk gemakkelijker voelt. Lach niet als het echt niet om te lachen is. Geef de ander ook de kans op zijn gemak te komen en zijn lach aan jou te mogen tonen. Niet alleen bij jou kunnen de zenuwen opspelen.

7. Dé methode om afscheid te nemen

De manier waarop jij gedag zegt is bepalend hoe hij zich de rest van de avond voelt. Wil jij nog subtiel impact maken op je date? Je loopt weg na jullie afscheidskus, je kijkt nog even achterom, je kijkt hem flirterig aan en geeft hem een luchtkusje. Dit zal hem richting die roze wolk helpen.

Bron: Relatieblog

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.