sollicitatiegesprek

Eerste date voelt als sollicitatie

Er zijn weinig zaken te bedenken die angstaanjagender zijn dan een sollicitatie, behalve een eerste date. In beide gevallen kun je gewoonweg niet voorspellen welke vragen op je af komen. Net als bij een sollicitatiegesprek kun je je eigenlijk moeilijk voorbereiden op de selectiecriteria, omdat je niet kunt voorspellen wat de ander wilt dat je zegt, dus wat de ander het liefst zou willen horen. Het is een soort van neus dicht houden en de sprong in het diepe wagen.

Laat niet alles aan het lot over

Het is natuurlijk niet zo dat je alles aan het lot moet overlaten. Met een beetje voorbereiding kom je beter voor de dag.  Je kunt je namelijk al wel iets verdiepen in de date, door te kijken op social media, door uit te vinden waar ze woont, door te kijken waar ze werkt en wat haar functie is. Je kunt dan al beter participeren op haar niveau en haar naar de mond praten, om nog meer indruk te maken.

Eerlijk duurt het langst

Eigenlijk is het wel het belangrijkste je zelf niet te verloochenen en vooral jouw gevoel te tonen in je antwoorden. Geef eerlijke antwoorden, want eerlijk duurt het langst. Dan kan het wel eens niet het verwachte antwoord zijn, maar dan is er wel duidelijkheid over wat voor vlees er in de kuip zit. Wanneer je ook altijd vanuit je zelf antwoorden geeft, ga je niet snel jezelf tegenspreken.

10 lastigste vragen bij een date

Uitgaande van een lijstje dat door een Britse vakorganisatie opgesteld is voor een slolicitatie heb ik dat iets of wat bijgesteld. Dus hier een lijstje met de tien moeilijkste vragen bij een date.

1. Wat zijn jouw zwakke punten?

2. Hoe zou jij jezelf in 3 woorden omschrijven?

3. Indien je een een stuk fruit of groente was, wat zou je dan zijn en waarom?

4. Waarom zouden wij een koppel kunnen vormen?

5.Beschrijf een moment waarop je gefaald hebt? B.v. in een vorige relatie?

6.Ben je een prater of ben je beter in bed? Geen woorden maar daden?

7.Indien je een ijsje was, welke smaak zou je dan zijn en waarom?

8.Wat heb je tot nu toe gepresteerd? Wat maakt je trots?

9.Waarom reageerde jij op mijn profiel?

10. Wat zal jouw bijdragen zijn in een relatie?

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam