sollicitatiegesprek

Eerste date voelt als sollicitatie

Er zijn weinig zaken te bedenken die angstaanjagender zijn dan een sollicitatie, behalve een eerste date. In beide gevallen kun je gewoonweg niet voorspellen welke vragen op je af komen. Net als bij een sollicitatiegesprek kun je je eigenlijk moeilijk voorbereiden op de selectiecriteria, omdat je niet kunt voorspellen wat de ander wilt dat je zegt, dus wat de ander het liefst zou willen horen. Het is een soort van neus dicht houden en de sprong in het diepe wagen.

Laat niet alles aan het lot over

Het is natuurlijk niet zo dat je alles aan het lot moet overlaten. Met een beetje voorbereiding kom je beter voor de dag.  Je kunt je namelijk al wel iets verdiepen in de date, door te kijken op social media, door uit te vinden waar ze woont, door te kijken waar ze werkt en wat haar functie is. Je kunt dan al beter participeren op haar niveau en haar naar de mond praten, om nog meer indruk te maken.

Eerlijk duurt het langst

Eigenlijk is het wel het belangrijkste je zelf niet te verloochenen en vooral jouw gevoel te tonen in je antwoorden. Geef eerlijke antwoorden, want eerlijk duurt het langst. Dan kan het wel eens niet het verwachte antwoord zijn, maar dan is er wel duidelijkheid over wat voor vlees er in de kuip zit. Wanneer je ook altijd vanuit je zelf antwoorden geeft, ga je niet snel jezelf tegenspreken.

10 lastigste vragen bij een date

Uitgaande van een lijstje dat door een Britse vakorganisatie opgesteld is voor een slolicitatie heb ik dat iets of wat bijgesteld. Dus hier een lijstje met de tien moeilijkste vragen bij een date.

1. Wat zijn jouw zwakke punten?

2. Hoe zou jij jezelf in 3 woorden omschrijven?

3. Indien je een een stuk fruit of groente was, wat zou je dan zijn en waarom?

4. Waarom zouden wij een koppel kunnen vormen?

5.Beschrijf een moment waarop je gefaald hebt? B.v. in een vorige relatie?

6.Ben je een prater of ben je beter in bed? Geen woorden maar daden?

7.Indien je een ijsje was, welke smaak zou je dan zijn en waarom?

8.Wat heb je tot nu toe gepresteerd? Wat maakt je trots?

9.Waarom reageerde jij op mijn profiel?

10. Wat zal jouw bijdragen zijn in een relatie?

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland