Eerste date: man moet de rekening betalen

De tijd ’man-en-vrouw-zijn-gelijk, we delen de rekening’ is al lang voorbij. De komst van de rekening in een restaurant zorgt vaak voor enkele ongemakkelijke ogenblikken. Want wie betaalt?

Daar zit je dan met je date. Je hebt heerlijk gegeten, lekker gekletst en dan verschijnt de rekening. „Als mijn partner voor die avond aarzelt om zijn portemonnee te trekken dan haal ik mijn credit card te voorschijn”, zegt Beatrice (39). Na zo’n actie is het trouwens klaar voor haar. Ze hoeft die ’zuinigert’ dan niet meer te zien.

Alle charme

„Hij vroeg hoe we het gingen doen met de rekening”, vertelt Laurence. „Alle charme was van de avond af.” Esther zag hoe haar afspraak van die avond het bonnetje mee naar huis nam. „Romantisch hoor. Ik verdween als bon in zijn zakelijke beslommeringen. Nee, ik heb geen vervolgafspraak met hem gemaakt.”

Het wordt de man niet echt makkelijk gemaakt. Sommige vrouwen zijn bang dat wanneer de partner betaalt, van haar bepaalde dingen worden verwacht, zoals meegaan naar zijn huis. Anderen vinden dat hij sowieso moet betalen, ook al was het niet eens gezellig. „Ik hoop altijd heel hard dat de man de rekening niet wil delen, maar gewoon zelf betaalt”, zegt Sophie. „Op die manier weet ik dat hij echt in mij is geïnteresseerd.”

Lees verder op Telegraaf.nl

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten

By Linda ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!