Eerste date: man moet de rekening betalen

De tijd ’man-en-vrouw-zijn-gelijk, we delen de rekening’ is al lang voorbij. De komst van de rekening in een restaurant zorgt vaak voor enkele ongemakkelijke ogenblikken. Want wie betaalt?

Daar zit je dan met je date. Je hebt heerlijk gegeten, lekker gekletst en dan verschijnt de rekening. „Als mijn partner voor die avond aarzelt om zijn portemonnee te trekken dan haal ik mijn credit card te voorschijn”, zegt Beatrice (39). Na zo’n actie is het trouwens klaar voor haar. Ze hoeft die ’zuinigert’ dan niet meer te zien.

Alle charme

„Hij vroeg hoe we het gingen doen met de rekening”, vertelt Laurence. „Alle charme was van de avond af.” Esther zag hoe haar afspraak van die avond het bonnetje mee naar huis nam. „Romantisch hoor. Ik verdween als bon in zijn zakelijke beslommeringen. Nee, ik heb geen vervolgafspraak met hem gemaakt.”

Het wordt de man niet echt makkelijk gemaakt. Sommige vrouwen zijn bang dat wanneer de partner betaalt, van haar bepaalde dingen worden verwacht, zoals meegaan naar zijn huis. Anderen vinden dat hij sowieso moet betalen, ook al was het niet eens gezellig. „Ik hoop altijd heel hard dat de man de rekening niet wil delen, maar gewoon zelf betaalt”, zegt Sophie. „Op die manier weet ik dat hij echt in mij is geïnteresseerd.”

Lees verder op Telegraaf.nl

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?