Eerste date duurt veel langer dan noodzakelijk

Hoewel singles ruimschoots de tijd nemen voor een eerste date, oordelen ze razendsnel over de relatiepotentie van de persoon in kwestie. Maar liefst 87 procent trekt namelijk minimaal anderhalf uur uit voor een eerste kennismaking terwijl een 38 procent van hen al binnen 10 minuten weet of het iets zou kunnen worden. Afwijzingen worden doorgaans wel persoonlijk overgebracht, maar pas als de date helemaal ten einde is. Dit komt ondermeer voren uit een kort onderzoek dat werd gehouden door Online Magazine Singlessite.nl.

Avondvullend
Ondanks het feit dat het oordeel over de kandidaat al snel is geveld, wordt een eerste afspraakje beslist niet afgeraffeld. Het lijkt eerder een avondvullend programma. Voor een eerste kennismaking trekt 34 procent van de singles maar liefst meer dan twee uur uit. Nog eens een derde van de ondervraagden zegt binnen twee uur wel te weten wat voor vlees men in de kuip heeft en een kleinere 20 procent geeft aan dit wel in anderhalf uur af te kunnen. Bij slechts 1 procent duurt een eerste date korter dan een half uur.

Relatiepotentie
Zo tijdrovend zou een eerste date niet hoeven zijn daar men al snel weet of de persoon in kwestie enige relatiepotentie bevat. Zo’n 13 procent zegt namelijk op het eerste gezicht al te weten of het iets tussen hen zou kunnen worden. Een kwart doet daar iets langer over, een volle 10 minuten. Nog eens 25 procent van de ondervraagden weet binnen een half uur of de kandidaat voldoet aan zijn of haar verwachtingen. Slechts een klein percentage singles stelt het oordeel uit tot aan het eind van de date. Mocht er overigens sprake zijn van liefde op het eerste gezicht dan is 22 procent hier tot in detail op voorbereid. Zij hebben tijdens een eerste date namelijk altijd een condoom op zak.

Afwijzing
Daten is lang niet altijd een succesvolle bezigheid. Bij een ‘ongeschikt’ volgt onvermijdelijk het moment van afwijzing. Op de vraag hoe men deze, toch minder prettige, boodschap overbrengt zegt 56 procent dit persoonlijk en direct na afloop van de date te melden. Zo’n 29 procent doet dit liever niet face-to-face en grijpt naar de telefoon of stuurt een e-mail. Terwijl een klein percentage (5%) het nog kan opbrengen om de mededeling in een sms te verpakken, ontwijkt acht procent alle contact en laat helemaal niets meer van zich horen. (bron: Singlessite.nl)

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?