Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
eerste date verschillen
30 mei 2019

Eerste date: de rekening betalen of splitten?

Het is een dingetje in deze tijd. Want wat te doen met de rekening op een eerste date? Betaalt hij (of zij) hem in zijn geheel, of wordt de rekening gedeeld? Dit probleem zie je te pas en te onpas ook in het populaire programma First Dates. Aan het einde van de date wordt de rekening vaak gesplit of zwaait de man met z’n pinpas. Wat vinden de jongeren in het Opiniepanel: moet de rekening op de eerste date gesplit worden?

Ja, zegt 50 procent van de deelnemers. Daarmee is de grootste groep van de 16-35-jarigen voorstander het delen van de kosten. Ze vinden splitten vooral eerlijk en van deze tijd. Iemand schrijft: “Een date beleef je samen toch? Dan is het ook logisch om samen te betalen.”

Niemand vindt dat vrouw hoort te betalen

Niemand (0 procent) vindt dat de vrouw de rekening op de eerste date hoort te betalen. Zowel mannen als vrouwen vinden niet dat dat hoort. Als het gaat om de rol van de man is dat anders; een derde (33 procent) vindt dat de man zijn portemonnee hoort te trekken.

Jonge mannen die het hier mee eens zijn denken vooral dat het hoffelijk is om te betalen en sommige jonge vrouwen beamen dit charmant te vinden. “Het klinkt misschien ouderwets, maar ik ben opgevoed met de notie: je houdt de deur open voor een vrouw, schuift haar stoel aan, betaalt de rekening en brengt haar naar huis”, schrijft een jongen. Een vrouwelijke deelnemer zegt: “Ik vind het een teken van waardering vanuit zijn kant. Mocht er een tweede date komen dan betaal ik natuurlijk, maar op een eerste date mag de man best een stapje extra zetten.”

Hetero-dilemma

Een aantal jongeren vindt dat de ‘wie betaalt de rekening?-vraag’ vooral een dilemma voor hetero’s is. Iemand schrijft: “Het leuke van een homoseksuele relatie is dat niets in traditionele patronen bepaald is. Ik vind het zelf leuk om te betalen, omdat het me een gevoel van zelfstandigheid geeft”. Ook het grootste deel (63 procent) van de homoseksuele, lesbische en biseksuele deelnemers zelf is voorstander van het delen van de rekening op de eerste date.

Bron: EenVandaag

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Singles komen weer in actie!

Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente...

Online daten ongemakkelijk? Deze dating app belooft gespreksstof

Daten via apps is populair, ook in tijden van corona. Maar...

Zo maak je het beste van daten tijdens ‘social distancing’

Is daten nog wel mogelijk nu we vooral binnen moeten blijven?...

Zo haal je het beste uit je eerste date

Om het uiterste uit jezelf en je date te halen, is...

Hier is de single 50plus vrouw naar op zoek

Meer dan ooit tevoren gaan deze single ladies op zoek naar...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie