date dip doorgaan stoppen

Eerste date: 5 tips voor mannen met faalangst

Sterf je haast van de zenuwen wanneer je een eerste date hebt? Je bent echt super zenuwachtig, trillende handjes en een razend snel kloppend hart? Dan wil je vast jouw faalangst te baas worden en zorgen dat het niet bij die eerste date blijft! Wij geven je 5 tips.

Faalangst eerste date

Veel mannen hebben, zeker bij een eerste date, last van faalangst dus je bent zeker niet de enige. Je bent bang dat je niet aan haar verwachtingen voldoet. De zenuwen gieren door je lijf, je keel voelt alsnog hij in een strop zit en je bent ineens super onhandig en stoot van alles om.

Druk van de ketel

Kun je deze angst, deze onzekerheid, de baas worden? Zeker weten. Zet eerst maar eens dat gevoel dat je moet presteren van je af. Daarmee kom je al een stuk verder. Haal de druk van ketel door als een mantra in je hoofd te herhalen dat dat er na dit eerste afspraakje ook een tweede, derde … moet volgen. Hoe je doet? Zo!

Tip 1

Wat is het doel van dit eerste afspraakje (of wat moet het zijn?)? Wij zullen het alvast voor je formuleren. Het doel is: een leuke tijd hebben, een paar rustige uurtjes doorbrengen met een prettig persoon, een nieuw iemand leren kennen, ideeën uitwisselen. Is dat alles? Ja, dat is het!

Tip 2

Uit onderzoeken blijkt dat vrouwen, gemiddeld genomen, pas na het vijfde of zesde afspraakje klaar zijn om de stap naar een ‘lichamelijk niveau’ te tillen (let op: gemiddeld genomen… het kan dus zijn dat jij na het twaalfde afspraakje misschien haar hand mag vasthouden, terwijl je buurman na het eerste afspraakje al… oké, je begrijpt wat we bedoelen). We halen dit punt eventjes aan om te laten zien dat je je niet verplicht hoeft te voelen om al tijdens het eerste of tweede afspraakje een move te maken. Integendeel. Je moet er gewoon niet aan denken. Het scheelt je heel wat stress. Denk je eens in hoe heerlijk het moet zijn om stress-free te kunnen daten met een vrouw waar je echt, serieus in geïnteresseerd bent.

Tip 3

Vindt ze me wel leuk? Laat dit soort gedachten ook maar zitten. Natuurlijk vindt ze je leuk. Anders had ze je uitnodiging niet geaccepteerd en hadden jullie geen date. Pijnig jezelf dus niet met dit soort vragen. Je bent toch geen masochist?

Tip 4

Waar moet je over praten? Over alles wat je te binnen schiet. Over hoe mensen aan het tafeltje naast jullie jullie gekleed zijn, over haar – of jouw – werk. Over je studie. Je laatste vakantie. Verzin maar iets, maar houd het luchtig. Inspiratie nodig? Hier wat gespreksstof voor op je eerste date.

Tip 5

Hoe zeg haar aan het einde van de avond gedag? Moet je proberen haar te zoenen? Moet je haar binnen vragen? Ons advies: zeg dat je een heerlijke avond hebt gehad en dat je hoopt dat er nog vele andere zullen volgen. Met haar. En dat is het.

En nu je het eerste afspraakje glansrijk doorgekomen bent een paar tips voor een tweede date.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam