Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
uit eten romantisch
31 oktober 2019

Eerste afspraakje in een chique restaurant? Maak indruk met goede tafelmanieren

Het is een gruwel en afknapper voor menig single. Een eerste date en je tafelgenoot weet zich geen raad met alle messen, vorken en glazen. Van tafelmanieren heeft hij of zij kennelijk nog geen kaas gegeten. Wil jij een goede indruk maken wanneer je uitgenodigd wordt voor een date in een chique restaurant? Lees dan deze korte handleiding tafelmanieren.

Tafelmanieren: de basis

Houding

Aan tafel zit je altijd rechtop, dus niet achterover gezakt of helemaal naar voren geleund. Thuis zit je waarschijnlijk met je ellebogen op tafel, in een restaurant, zeker bij de wat chiquere is dat not done! Je mag je ellebogen alleen wat rust geven tussen de gangen door. Wil je de karaf water of het schaaltje met boter dat aan de andere kant van de tafel staan? Dan vraag even aan je date of die dat wil aangeven. Over de tafel heen hangen om het zelf te pakken doe je dus niet.

Boter en brood

Je krijgt vrijwel altijd brood en wat boter voorafgaand aan het diner. Ga hier niet in zitten snijden. Je mag het gewoon met je handen openmaken of er een stukje van af trekken. Wil je er boter op? Smeer het broodje niet vol maar alleen voor een klein hapje. Smeren doe je met het botermesje, dus niet met een van de messen naast je bord.

Soep en servet

Dat je soep met een lepel eet hoeven we je niet te vertellen, maar slurpen is echt uit den boze. Het servet ligt naast je bord en voordat je begint aan de eerste gang leg je die netjes op je schoot. Uitzondering is wanneer je kreeft eet, dan mag je die voorbinden. Ben je klaar met eten of met een gang? Dan leg je het servet links van je bord.

Bestek gebruiken

In een chique restaurant heb je vaak heel veel bestek naast je bord liggen. Niet schrikken, het gebruik ervan is eigenlijk heel eenvoudig. Voor elk gerecht gebruik je een ander setje bestek en je eet van buiten naar binnen toe. Zo werk je keurig alle gangen af met het juiste bestek. Ligt er een vorkje of lepeltje boven je bord? Dan dit voor het dessert na de maaltijd. Ben je klaar met eten van een eerste, tweede of derde gang? Dan leg je het gebruikte bestek op ’20 over vier’ op je bord met de tanden van de vork naar beneden en de snijkant van het mes naar de vork toe. Zo weet de bediening dat je klaar bent. Leg je bestek nooit op het tafelkleed.

Wijnglazen gebruiken

Rode wijn wordt altijd geserveerd in een glas met ronde bol en met een korte steel. Je houdt het glas altijd vast aan de steel zodat je de wijn niet te warm wordt. Witte wijn wordt in een groter glas geserveerd en heeft een langere steel. Dit glas hou je aan de onderkant van de steel vast. Als er een derde glas bij staat, dan is deze bedoeld voor water.

Je bent helemaal klaar voor je eerste date in een chique restaurant. Wij zouden zeggen eet smakelijk en geniet vooral van elkaar!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Geen ongemakkelijke stiltes meer met deze 15 vragen op je eerste date

Je wil iemand zo snel mogelijk leren kennen, maar vaak vertrekt...

Een super romantische zomer voor deze sterrenbeelden!

Kreeften, Maagden, Vissen en Boogschutters: bereid jullie voor op een extreem...

Waarom iedereen geheimen moet hebben binnen een relatie

Ben jij in elke situatie eerlijk tegen je partner? Misschien kun...

Aan deze vijf signalen kan je een narcist herkennen op een eerste date

Een wolf in schaapskleren laat natuurlijk niet meteen zijn ware aard...

Singles komen weer in actie!

Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie