voordelen en nadelen singlereizen

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?

Nieuwe stap voor singles op reis

Als je gewend bent om altijd met anderen (partner, familie) op reis te gaan dan het als single op vakantie gaan een hele nieuwe ervaring. Niet zo vreemd dat je niet goed weet wat je moet doen, waarheen en met wie. Heel veel nieuwbakken singles vinden het eng en spannend zo’n eerste reiservaring. Juist en misschien wel omdat er zoveel keus is valt het helemaal niet mee om een vakantie te vinden die bij jou en jouw reisbehoefte past.

Kijk eerlijk naar je vakantiestijl

Het allerbelangrijkste is dat jij je prettig voelt bij het soort vakantie dat je kiest. Singles (zeker kort na de relatiebreuk) hebben er nogal eens een handje van hun leven rigoureus om te gooien. Niks mis mee, mits het bij je past. Ben jij een gewoontedier, heb je vliegangst of hou je niet van enge beestjes of kamperen in de vrije natuur, dan is de kans klein dat je een verre rondreis door Cambodja of India opeens ‘je van het’ vindt. Beperk je je zoekgedrag naar de ideale singlevakantie dus tot vakanties waarvan je zeker weet dat je zult genieten.

In je eentje of met een groepsreis?

Als je eenmaal een reisbestemming in je hoofd hebt dan rijst de vraag of je alleen of in gezelschap wilt reizen. Om weloverwogen een keuze te kunnen maken vertellen we wat je van beide ongeveer kunt verwachten.

Voor en nadelen van het solo reizen

Ben je avontuurlijk ingesteld, niet bang voor het onbekende en kun je goed omgaan met onverwachte situaties? Of heb je ervaring het alleen op reis gaan? Dan is het voor jou waarschijnlijk een peulenschil om je rugzak in te pakken en op het vliegtuig te stappen! Je weet als geen ander hoe leuk het is om overal en nergens neer te strijken, veelvuldig contact te hebben met de lokale bevolking en hoe sociaal andere solo reizigers zijn.

Je legt tijdens het reizen snel en makkelijk contact en komt op prachtige plekjes waar je nog nooit van had gehoord. Na een reis in je eentje kom je verrijkt en als een ander mens thuis. Als dat geen voordelen zijn!

Heb je die ervaring nog niet, geen probleem. Voor alles moet een eerste keer zijn toch? Zorg er wel voor dat je goed voorbereid bent als je voor het eerst alleen op reis gaat. Denk aan de gezondheidsrisico’s in de landen die je gaat bezoeken en zorg tijdig voor de juiste inentingen. Lees je goed in als het gaat om inpakken van een backpack om te voorkomen dat je veel te zwaar bepakt bent.

Vrouwen alleen op reis hebben het niet in alle landen even makkelijk. Het kan wel, mits je de juiste voorzorgsmaatregelen in acht neemt.

Er kleven ook nadelen aan het alleen op reis gaan. Enkele minpunten kunnen zijn dat je je eenzaam voelt in een vreemd land waar je de taal niet spreekt.

Gevoelens van heimwee kunnen onverwachts en heftig opspelen. Het iedere dag alleen moeten eten en het niet kunnen delen van alle prachtige reiservaringen die je opdoet worden ook vaak genoemd. Reizen is beleven! Niet iedereen is geschikt om al die indrukken in z’n eentje te verwerken.

Ondanks de moderne technologie, mobiele telefoons, WhatsApp en Instagram is het lang niet altijd mogelijk contact te zoeken met het thuisfront, of het kost je sloten met geld. Je moet er dus op voorbereid zijn dat je doorgaans echt op jezelf aangewezen bent.

Voor en nadelen van single groepsreizen

Laten we ook hier beginnen met de voordelen. Groepsreizen voor singles heeft lang te kampen gehad met een negatief en oubollig imago. Misschien heb jij het gemist (omdat je toen nog geen single was) maar dit is echt voltooid verleden tijd!

Singlereizen zijn hot, hip en trendy en er is echt voor ieder wat wils. Een groot pluspunt van single groepsreizen is dat je reist met gelijkgestemde mensen. Deze single mannen en vrouwen hebben dezelfde reisinteresse (anders hadden ze die reis niet geboekt…), hebben een open mind, zijn sociaal vaardig en vinden het leuk om nieuwe mensen te leren kennen.

Samen reizen schept een band. Het is niet voor niets dat er na een groepsreis vele nieuwe vriendschappen ontstaan. Het fijne is dat je al die indrukken en prachtige reisbelevenissen met elkaar kunt delen. Ook als je een korte vakantie, stedentrip of wintersport reis voor singles boekt, de gemene deler is dat je met elkaar geniet van een welverdiende vakantie.

Gezellig samen eten, de dag doorspreken, een borreltje pakken met een aantal leuke mensen uit je groep, het zijn allemaal dingen die jouw reis een ervaring maken om nooit te vergeten. Om een indruk te krijgen van alle mogelijke singlereizen verwijzen wij je graag naar onze online reisgidsen. Hier vind je alleen de beste en erkende reisaanbieders.

Natuurlijk, er kleven ook nadelen aan een groepsreis met singles. Laten we eerlijk zijn, de kans is klein maar het kan gebeuren dat je in een groep terecht komt waarbij het met niemand echt klikt. Heb je een singlereis geboekt waarbij je een hotelkamer, appartement of tent deelt met iemand anders uit de groep, dan loop je natuurlijk de kans dat dit een complete mismatch blijkt te zijn. Snurken, stinken, oeverloos praten terwijl jij even een rustmomentje wilt, het kan allemaal gebeuren.

Als je een ruimte deelt met een of meer personen, dan is het natuurlijk voor de ander ook niet prettig als je zélf snurkt. Je kunt dit oplossen met de anti-snurk producten van Dr. Breathe Well. Hierdoor slapen niet alleen jouw medereizigers, maar ook jij beter.

Ben je nogal op je privacy gesteld, wil je de wc en badkamer echt niet met een ander delen of heb op vakantie ook echt veel tijd voor jezelf nodig, dan moet je je afvragen of een groepsreis met andere singles wel bij je past.

Gelukkig zijn er bij diverse reisorganisaties van singlereizen wel alternatieven . Zo krijg je bij sommige reisaanbieders altijd een kamer voor jezelf (dus in de avond en nacht ben je lekker alleen) of je kunt tegen een meerprijs een 1-persoonskamer boeken. Dit laatste ligt niet aan de reisorganisatie, maar helaas nog altijd aan de hotelbranche die dit afdwingt. Het is maar dat je het weet!

Extra Tip 1: Twijfel je nog over een groepsreis met singles? Kijk dan vooraf goed naar de groepsgrootte, de samenstelling van de groep en of je een kamer voor jezelf krijgt. Dat vergroot beslist je vakantieplezier en daar gaat het tenslotte om!

Extra Tip 2: Op Single2Travel vind je een online reiswijzer. Door middel van vijf korte vragen ontdek je welke reisorganisatie bij jou en jouw reiswensen past. Ideaal voor alle singles die op zoek zijn naar de beste singlereizen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Een individuele rondreis door Noorwegen maken
By Redactie ·
7 december 2023

Een individuele rondreis door Noorwegen maken

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur
By Redactie ·
25 september 2023

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur

Single Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!
By Redactie ·
4 augustus 2023

Single? Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.