Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
sir lanka reizen tips
16 januari 2019

Eenvoudig een e-visum voor Sri Lanka aanvragen

Ben je van plan om binnenkort naar Sri Lanka op reis te gaan? Wil je het land van de wilde olifanten, indrukwekkende tempels, gastvrije inwoners en prachtige natuur ontdekken? Om een vakantie naar Sri Lanka te boeken en compleet te maken, is een e-visum noodzakelijk. Maar hoe vraag je dat e-visum aan en waarom is het nodig? In dit artikel lees je alles over het e-visum voor Sri Lanka.

Het e-visum voor Sri Lanka, heet ook wel ETA (Electronic Travel Authorisation) Sri Lanka. Dit visum is sinds januari 2012 het alternatief voor het reguliere visum voor Sri Lanka. Een ETA kan helemaal online aangevraagd worden. Via deze website vraag je het e-visum eenvoudig en snel aan en hoef je niet langs de ambassade. Iedereen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit die naar Sri Lanka gaat, is verplicht om een visum aan te vragen.

E-visum aanvragen Sri Lanka

De aanvraag van een ETA gaat via een online formulier. Het invullen van het aanvraagformulier kost ongeveer vijf minuten. Meestal ontvang je binnen uiterlijk twee werkdagen het visum via de e-mail. De betaling vindt plaats via iDEAL, Mister Cash of overboeking en de kosten voor het visum zijn €49,95. Heb je een spoedvisum nodig? Dan kun je ook een visum met spoed aanvragen. Je vinkt dan op het aanmeldformulier ‘spoed’ aan en dan wordt je visum binnen een kwartier verwerkt. Het aanvragen van een spoedvisum kan iedere dag, de hele dag door. De extra kosten voor een spoedvisum zijn €9,95

Geldigheid ETA voor Sri Lanka

Deze ETA is 180 dagen geldig vanaf de datum van uitgifte. In deze periode mag je maximaal dertig dagen in Sri Lanka zijn. Wanneer je voor een toeristisch visum kiest, heb je een double entry visum. Je mag hiermee twee keer Sri Lanka in, maar dat moet dan wel binnen dertig dagen. Kies je voor een zakelijk visum? Dan heb je een multiple entry visum, daarmee kun je in dertig dagen meerdere keren naar Sri Lanka reizen. Zorg ervoor dat je het visum op tijd aanvraagt. Maximaal negentig dagen voordat je in Sri Lanka aankomt, is het van belang dat je de ETA aanvraagt.

Voorwaarden voor aanvragen van het e-visum


Voordat je het e-visum voor Sri Lanka aan kunt vragen, zorg ervoor dat je aan de volgende voorwaarden voldoet. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn, een retour- of doorvlucht moet geboekt zijn en het is van belang dat je kunt laten zien dat je genoeg geld hebt om je verblijf in Sri Lanka kunt betalen. Wanneer je de aanvraag doet, mag je niet al in Sri Lanka zijn. Wil je je visum verlengen? Dat kan bij een immigratiekantoor. Tot maximaal zes maanden is de verlenging aan te vragen. Reis je met minderjarige kinderen? Dan moeten de kinderen ook hun eigen paspoort hebben en niet bijgeschreven staan bij jouw paspoort.

Het aanvragen van het e-visum voor je reis naar Sri Lanka gaat eenvoudig en snel. Succes met de aanvraag en veel plezier in Sri Lanka!

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

SNP Natuurreizen

gerelateerde artikelen

Singlereizen naar exotische bestemmingen

Verheug jij je op een heerlijke verre reis naar een bijzondere...

6 tips voor duurzaam reizen

Verre oorden verkennen is leuk, maar heeft ook een impact op...

Vakantie misschien mogelijk naar landen met zelfde corona-risicoprofiel

Kunnen we deze zomer op vakantie, is de vraag die door...

Geniet tijdens thuis-quarantaine van de smaakvolle Thaise keuken

Ben je voor vanavond toe aan iets anders? Goed nieuws! Wij...

Single maar niet alleen naar Thailand

Deel je de unieke ervaringen tijdens een rondreis door Thailand liever...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie