halina reijn zeekoeien

Eens een bedrieger, altijd een bedrieger

De uitspraak ‘eens een bedrieger, altijd een bedrieger’ is niet uit de lucht komen vallen. Mocht je partner je ooit bedriegen, zou je hem of haar nog een kans geven? Volgens een recent onderzoek, kun je hier beter twee keer over na denken.

Niet leren van fouten

Het onderzoek werd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Psychological Associaton gepresenteerd. Psychologe Kayla Knopp onderzocht meer dan 480 ongehuwde personen tussen 18 en 34 jaar oud en vroeg hen naar hun huidige en vorige relaties. Ze stelde vast dat we niet leren uit onze fouten, ook al zijn de gevolgen desastreus.

Om depri van te worden

De cijfers zijn deprimerend: mensen die één keer hun partner bedriegen, hebben 3,5 keer meer kans om vreemd te gaan in hun volgende relaties. En nog erger, wie al eens bedrogen werd, zal vaak hetzelfde meemaken met de toekomstige partners.

“We denken wel dat we leren uit onze fouten en onze ervaringen, zeker als het op liefde aankomt”, verklaart Knopp. Maar uit haar onderzoek blijkt net het tegenovergestelde. Waarom mensen dan precies seriebedriegers worden, blijft echter onduidelijk.

Bron: GoedGevoel

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.