intimiteit man vrouw
14 December 2018

Eens een bedrieger altijd een bedrieger: waar of niet?

Vreemdgaan is een van de grootste relatiekillers die er is en als het geen reden is voor een breuk dan duurt het lang voor het vertrouwen weer is hersteld, want eens een bedrieger, altijd een bedrieger, zeggen ze toch? Dat hoeft niet, zeggen experts nu. Het hangt er helemaal vanaf waarom je vreemdgaat.

Oorzaken van vreemdgaan

Over het algemeen is het wel zo dat wie eenmaal een keer die grens is over gegaan er minder moeite mee heeft het een tweede keer te doen, maar nogmaals: het hangt er vanaf wat de oorzaak is en hoe groot het schuldgevoel nadien. “Vaak gaat iemand vreemd, omdat hij iets mist in zijn huidige relatie zoals emotionele intimiteit, seks of bevestiging”, vertelt sekstherapeute Sari Cooper. “Een andere reden waarom mensen ontrouw zijn, is omdat de passie gedoofd is in hun huidige relatie. Om opnieuw het gevoel van lust te ervaren, gaan ze dan op zoek naar een andere relatie.”

Verandering van spijs

“Een affaire kan ook wijzen op een verlangen naar verandering, omdat iemand zich niet gelukkig voelt in de relatie of in zijn of haar leven. Soms bedriegen mensen ook, omdat ze een andere soort seks willen dan ze hebben met hun huidige partner. Ze denken dan dat hun partner niet op hun seksuele fantasieën zal willen ingaan, waardoor ze op zoek gaan naar iemand anders om ze te vervullen. Ook emotionele verwaarlozing kan leiden tot ontrouw. Als een van de twee heel veel werkt of erg weinig aandacht heeft voor de andere bijvoorbeeld.”

Eenmalig

Vreemdgaan kan dan best eenmalig zijn. “Sommige mensen die hun partner bedrogen hebben, schamen zich erg en walgen zelfs een beetje van zichzelf”, aldus Cooper. Zij zullen het niet snel weer doen. Relatie-expert Terri Orbuch weet ook dat mensen kunnen veranderen. “Ik ben ervan overtuigd dat je gedrag in het verleden de beste voorspeller is voor je gedrag in de toekomst, maar ik geloof niet in de stelling ‘eens een bedrieger, altijd een bedrieger’. Mensen kunnen nieuwe patronen of gedragingen aanleren, ze kunnen leren om beter te communiceren met hun partner over hun verwachtingen en behoeften en zo voorkomen dat ze hun partner gaan bedriegen. Het is dus niet omdat je ooit eens een fout beging dat je die ook in de toekomst nog eens gaat maken.”

Bron: Wel. nl

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie