Wil je een lekker licht, zomers receptje om jezelf te trakteren op een heerlijke maaltijd maar moet het niet te ingewikkeld zijn en zeker niet te lang duren? Zoek dan niet verder want dit overheerlijke noedels-recept is om je vingers bij af te likken zo lekker!
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
- 50 gr volkoren noodles (go-tan)
- 75 a 100 gr zalmfilet
- 350 gr groene asperges (helft voor vandaag, helft voor woensdag)
- ½ rode paprika (andere helft voor dinsdag)
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 1 el sesamolie
- 1 el ketjap
- 1 el sojasaus
- 1 cm verse gember
Zo maak je het het klaar:
- Kook de noodles volgens de verpakking gaar.
- Kies 5 a 6 dunne asperges. Snijd een klein stukje van de onderkant en snijd ze in 3 a 4 stukken. Snijd een halve paprika in stukjes. Verwarm 1 eetlepel arachideolie in een koekenpan en voeg de asperges en paprika op hoog vuur toe. Bak voor een paar minuten. Snijd ondertussen het sjalotje in ringen en voeg ook toe.
- Rasp met een handrasp een stukje gember (ongeveer een duimtopje) en de knoflookteen fijn boven de pan.
- Snijd de zalm in stukjes. Voeg een scheutje ketjap, sojasaus, sesamolie en 100ml water toe. Dan de zalm en bak op hoog vuur al roerend nog 2 minuten. Voeg de noodles toe, roer en klaar.
- Bestrooi met wat sesamzaadjes. En voor extra pit, kun je een beetje sambal toevoegen of een pepertje.
Smakelijk eten!
Bron: Eetgek.nl