Jawel, het is weer aspergetijd! Overheerlijk met een plakje ham en ei, met zalm of andere culinaire hoogstandjes maar dit eenvoudige recept is ook niet te versmaden.. Een eenpersoonsmaaltijd in een handomdraai!
Ingrediënten:
zout
250 gram witte asperges
stukje Parmezaanse kaas
wat boter
(versgemalen) zwarte peper
lage ovenschaal ± 20 x 30 cm
Bereiding:
• Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.
• Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden, snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf en kook de asperges in het kokende water in ± 10 minuten beetgaar.
• Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
• Rasp de kaas.
• Smelt de boter in een (steel)pan.
• Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
• Schenk de boter erover, zodat alle asperges ermee zijn bedekt.
• Bestrooi ze met peper en kaas en laat de aspergeschotel in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar en goudbruin worden.
Bron: Singlessite