alleen ouder vakantie

Eénoudervakantie iets voor jou?

Heb jij een scheiding achter de rug en ben jij sinds kort alleenstaande ouder? Neem dan eerst de tijd om te landen. Om weer in een ritme te komen dat jou en je kinderen past. Sommigen denken daar in een paar maanden klaar mee te zijn, maar pas op, want je komt jezelf nog wel een keer tegen. Ben eerlijk tegen je zelf.  Op vakantie met een éénoudervakantie? Daar moet je nog helemaal niet aan denken.

Neem de tijd

Wanneer je er alleen voor komt te staan met je gezin, dan kan dat een hele opgaaf worden. Natuurlijk zijn er ook situaties waarbij de lucht juist geklaard is na een scheiding en er rust komt in gezinnen. In beide gevallen moeten jij en je kinderen wennen aan de nieuwe situatie. Geef dat de tijd. Natuurlijk gaat het jou niet in je koude kleren zitten. We zijn allemaal mensen met gevoel. Maar er komt een dag dat je denkt dat een vakantie weer best prettig zou zijn.

Eénoudervakantie iets voor jou?

Vakanties deed je voorheen met zijn tweeën. Om te bedenken hoe je dit alleen moet doen, kan al afschrikken. Wat voor jou mogelijk een oplossing is zijn éénoudervakantie, waarbij je er niet alleen voor staat. Een vakantie alleen met de kinderen maar die voor voor ook plezier en ontspanning brengt. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende organisaties die een heerlijke vakantie voor alleenstaande ouders aanbieden. Voor sommige ouders is zo’n éénoudervakantie een hele stap. Het lijkt net of je in een apart hokje wordt geplaatst, na een moeilijke periode in jullie leven. Nu je weer net op de rit bent, wil je daar niet constant aan herinnerd worden.

Ouders in het zelfde schuitje

Omdat een éénoudervakantie het je juist wat gemakkelijker kan maken. Alle medereizigers zitten in hetzelfde schuitje en dat schept gelijk een band. Moet je naar de wc, dan kan de buurman even op je kinderen letten. En als de buurman even een boodschap moet doen, dan komen zijn kinderen even bij jou spelen. Om eens helemaal uit te kunnen rusten, kun je kiezen voor een éénoudervakantie met veel activiteiten voor de kinderen. Er zijn verschillende mogelijkheden, met meer of minder uitdagende activiteiten. Op sommige dagen zijn de kinderen dan de hele dag met zo’n activiteit bezig. Daardoor kan je er zelf op uit trekken, eventueel met andere ouders. Of je komt even helemaal tot rust.

Kies voor een goede reisorganisatie

Goed georganiseerde éénoudervakanties zijn op alles voorbereid. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook als jij even niet in de buurt bent. Een goede organisatie staat altijd voor je klaar om je te helpen. Ze regelen vervoer en als je de taal niet spreekt, dan gaat er iemand mee om je te helpen. Maar bovenal zijn deze éénoudervakanties hartstikke gezellig. Je ontmoet nieuwe vrienden, en je kinderen ook. Je kan samen eten, met elkaar van alles beleven en soms zelfs je problemen delen. Ben je liever wat meer op jezelf, ook prima. Het is tenslotte jouw vakantie en jij bepaalt hoe jij die wilt beleven.

Bron: Vakanties met kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.