groepsreis ver

Een transformatie reis om te veranderen

Toen Margaret Manning ging scheiden, waren er slechts twee dingen die zij wilde doen, namelijk haar haar blond verven en een grote reis maken. Het eerste was eenvoudig en met haar nieuwe look gaf ze een duidelijk signaal af dat zij aan het veranderen was, van binnen en van buiten. Dus, nadat zij haar haar geverfd had heeft ze voor haar zelf een paar setjes nieuwe kleren gekocht, is lid geworden van een sportschool en heeft haar koelkast gevuld met gezond eten.

Transformatie om te veranderen

Veranderingen die makkelijk zijn door te voeren, kun je in een paar dagen voor elkaar krijgen. Maar het plannen van een grote reis dat is iets wat meer tijd in beslag nam. Wanneer je alleen maar weet dat je een grote reis wilt maken maar niet eens een bestemming hebt, dan heb je vooral bedenktijd nodig. Deze tijd was voor Margaret een onderdeel van een grotere transformatie die zich in haar afspeelde. Hiervoor had ze meer persoonlijke reflectie voor nodig. Reizen zou een groot onderdeel gaan uitmaken van de verandering die ze doormaakte.

Met nieuwe ogen kijken

Een van haar favoriete citaten aller tijden is van TS Elliott, die zei: “We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring will be to arrive where we started and know the place for the first time.” Vrij vertaald komt het er op neer dat je nooit zult verzuimen  je horizon te verruimen, en dat je aan het einde van je ontdekkingen daar zal uitkomen waar je begon, maar dat je denkt dat je er voor het eerst bent. Je ziet dingen met andere ogen, dus anders. Dit idee had Margaret ook over reizen.

Solo reizen

Als jonge vrouw, reisde zij solo. Zij was onbevreesd en bezocht veel verbazingwekkende delen van de wereld. Zij dwaalde alleen in India en zag het meeste van de Verenigde Staten en Europa. Zij genoot van elke minuut. Toen zij moeder werd, werd haar gezin haar reisgezelschap. Gelukkig voor haar waren ze allemaal avontuurlijk, zodat  reizen altijd leuk en spannend was. In de loop van de jaren heeft ze veel van haar favoriete bestemmingen uit haar solo reizen opnieuw bezocht. Deze keer, echter, zag zij elke stad, heuvel en vergezicht door de ogen van haar kinderen.

Samen met anderen reizen

Als een vrouw van rond de 50 was ze in de gelegenheid om een ander soort avontuurlijk reizen te gaan ondernemen. Zij heeft zich aangemeld voor een reis waarbij ze gedurende 3 weken samen met 20 andere reizigers een gebied ontdekt heeft onmetelijke lengte. Het was haar eerste echte ervaring met groepsreizen en ze vond het geweldig!

Volgens Margaret zijn dergelijke grote afstandsreizen perfect op die momenten in je leven dat je kwetsbaar bent en mogelijk zelfs bang. Dit zijn bijvoorbeeld de momenten dat we ons bevinden in een scheiding of dat we iemand dierbaars verloren hebben. Mogelijk is je carriere beeindigd of ben je met pensioen gegaan? Het kan ook zijn dat je verhuist bent naar een nieuwe locatie. De precieze details maken niet uit, deze grote veranderingen zijn echter de gelegenheid om dit boek te sluiten en ruimte te maken voor een nieuw hoofdstuk in je leven.

Transformatie reis om verandering te overbruggen

Wanneer je door een grote verandering gaat is het normaal dat je ongerust bent. Het is ook het moment om je zelfstandigheid en je individuele kracht te tonen. Je  wilt mensen treffen die je interesses delen,  mannen en vrouwen die reizen beschouwen al een avontuur om wijzer te worden.

Een transformatie reis is perfect voor het opnieuw uitvinden van je leven als je de 50 ruim gepasseerd bent. Als je omstandigheden aan het veranderen zijn, heb je juist de kans om je kracht en vertrouwen op te bouwen.

Reizen om mijlpalen te vieren brengen je naar wonderschone plaatsen, zowel fysiek als mentaal. Ze vernieuwen je geloof in de mensheid en in je zelf. Ze tonen je dat je sterker bent dan je zelf dacht te zijn. Gaande weg helpen ze je om vrienden te worden met mensen die je kunnen helpen de volgende hoofdstukken van je leven te schijven.

Waar vind je dergelijke reizen?

Reizen voor groepen of solo’s, geschikt voor transformatie tot verandering, vind je in onze gids Avontuur en Cultuur reizen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!